Το σχολείο μας στον Eθνικό Δρυμό Σουνίου

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ζήσαμε όμορφες στιγμές μέσα στη φύση, ακούσαμε χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία  της περιοχής μας, αφουγκραστήκαμε ήχους και αισθανθήκαμε για λίγο …. μεταλλωρύχοι. Ήταν μια μοναδική εμπειρία.
Και για όλα αυτά, ευχαριστούμε θερμά τον Δίανθο, Φορέα Εθελοντισμού.  Τον πρόεδρό του, κ. Βαφειάδη Νίκο, που με το χιούμορ του και τη διασφάλιση της απόλυτης  οργάνωσης,  μας έκανε να αφεθούμε στα χέρια της ομάδας του. Στον κ. Δράκο, εκπαιδευτικό,  επικεφαλής της περιήγησης, που δε σταμάτησε λεπτό να μας φωτίζει με τις γνώσεις του για την κάθε σπιθαμή. Στα μέλη της ομάδας που με το χαμόγελό τους ήταν πρόθυμοι να μας βοηθήσουν για το κάθε τι, και το σημαντικότερο, στέκονταν μπροστά σε κάθε επικίνδυνο σημείο της διαδρομής. Φαινόταν έντονα ότι αυτό που κάνουν, το κάνουν με αγάπη.
Η περιήγηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του 2ου Δ.Σ Κερατέας.   Δράσεις που μας βγάζουν από το σχολείο και μας οδηγούν στη φύση, στοχεύοντας στην επαφή με το φυσικό περιβάλλον, στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στην προστασία της φύσης από τη ρύπανση των επισκεπτών. Και φυσικά σε όλο αυτό θέλουμε μαζί μας τους γονείς των μαθητών μας. Σας ευχαριστούμε που είστε κοντά μας.
 

Συγγραφέας: 
Κουτρουλάκη Ειρήνη