Δράση για μελλοντικούς δημοκρατικούς πολίτες

Ο 16ος στόχος των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι αφιερωμένος στην προώθηση ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών για την αειφόρο ανάπτυξη, την παροχή πρόσβασης στη δικαιοσύνη για όλους, και την οικοδόμηση αποτελεσματικών θεσμών σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε μία μεγάλη θεματική ενότητα με γνώμονα την προώθηση της Διαφορετικότητας και την ανάδειξης της Μοναδικότητας του ατόμου.

Ξεκινήσαμε με την ιστορία του Τριγωνοψαρούλη, και προχωρήσαμε καθημερινά σε ανάγνωση πολλών σχετικών παραμυθιών (επιλογή):

Ας ήμουν ένα πρόβατο σπουδαίο

Ο πιο χαρούμενος

Εγώ είμαι εγώ και μου αρέσει

Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός

Έλμερ

Έλμερ και Ρόζα

Το Κάτι Άλλο 

Παίξαμε τον καθρέφτη και ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας στον "καθρέφτη" μας. Τι μου αρέσει πιο πολύ στον εαυτό μου; Φτιάξαμε δύο μεγάλες ομαδικές εργασίες που θα στολίζουν τα παράθυρα του σχολείου μας με σύνθημα ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ- ΟΛΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ

Επεξεργαστήκαμε διαθεματικά το θέμα: από τον τριγωνοψαρούλη μάθαμε το τρίγωνο και το κίτρινο, από τον Έλμερ το τετράγωνο και την μίξη χρωμάτων. Παρακολουθήσαμε μία παράσταση κουκλοθέατρου, όπου δύο διαφορετικά ζώα το Παπάκι και η Πεταλούδα προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Τραγουδήσαμε το Εγώ είμαι εγώ από τον Τριγωνοψαρούλη.

Συγγραφέας: 
Kornelaki Maria