Φθινοπωράκι δροσερό ήρθε η ώρα σου!-Outdoor Classroom Day

Μόλις που προλαβαίνουμε το Φθινόπωρο πριν η θερμοκρασία φτάσει πάλι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Βλέπετε ζούμε στα Χανιά και ο ήλιος ρίχνει συχνά τις ακτίνες του για να μας ζεστάνει! Μάλιστα μας έκανε τη χάρη στις 4/11 να δημιουργήσει τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες ώστε να υλοποιήσουμε όλο το πρόγραμμα του σχολείου στην αυλή μας! Για μας το έκανε ο καιρός, είμαστε σίγουροι!
Ας ξεκινήσουμε όμως από το γενικό. Ήχοι της φύσης αλλά και τεχνητοί μας βοήθησαν να εντοπίσουμε τις 4 εποχές και να ζωγραφίσουμε πάνω τους ό,τι ακούσαμε αλλά και ό,τι γνωρίζουμε γι' αυτές. Κούκλες τις κάναμε όλες γιατί όλες οι εποχές είναι υπέροχες. Φυσικά τοποθετήσαμε και τα παιδάκια τους κοντά τους, τους μήνες και όλα μαζί πήραν τη θέση τους στο ημερολόγιό μας. 
Τώρα πια ο γέρο χρόνος δεν είναι μόνος του, έχει τα παιδιά του και τα εγγόνια του και καθημερινά θα μας τοποθετεί στο χρόνο ώστε να ξέρουμε πού βρισκόμαστε.
Μα στο Φθινόπωρο βρισκόμαστε φυσικά! Οι θησαυροί της φύσης το μαρτυρούν! Φύλλα, καρποί, φρούτα.... Τα φύλλα όμως με τους χρωματικούς συνδυασμούς και τα σχήματά τους κλέβουν τις εντυπώσεις και μας ωθούν σε ταξινομήσεις και ομαδοποιήσεις.
Μάλιστα εξάπτουν τόσο τη φαντασία μας που δημιουργούμε υπέροχες συνθέσεις! Ήλιος, καράβια, χαρακτηριστικά προσώπου, ρούχα, δέρμα και οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί είναι φτιαγμένο από φύλλα... Άλλος πιο ρεαλιστικά και άλλος πιο αφαιρετικά... κάθε δημιουργία έχει κάτι να πει και είναι σημαντική!
Αλλά βρε παιδιά τί συμβαίνει κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου; Τί κάνουμε, τί τρώμε, τί φοράμε, πώς ντύνεται η φύση, τα ζώα τί κάνουν;;;;; Πολλά ρωτάτε βρε παιδιά! Θα τα ανακαλύψουμε όλα παρέα!
-Πώς θα γίνει αυτό κυρία;;;

-Με με  κουκλοθέατρο, δημιουργίες, χορό, και παιχνίδια... Από όλα αυτά θα αντλήσουμε τις πληροφορίες που θέλουμε και παράλληλα θα περάσουμε υπέροχα!

-Τέλεια!!!
-Α ξέχασα! και παραμύθια φυσικά και δραματοποιήσεις!

-Α όσο πάει γίνεται και καλύτερο!!!

Πάμε τώρα και έξω να κάνουμε τάξεις τις αυλές μας που είναι και πολλές! Συμμετέχουμε για δεύτερη χρονιά στη δράση https://outdoorclassroomday.com/ και όλη μα όλη τη μέρα είμαστε έξω!!!! Παιχνίδια φθινοπωρινά και διασκέδαση με τον Semi και την κυρία Εύα των αγγλικών που μας έμαθε τα ονόματα των εποχών στην αγγλική γλώσσα!
Ερευνήσαμε, δημιουργήσαμε, χορέψαμε και ζωγραφίσαμε στίχους από τραγούδι....πόσο όμορφα πέρασε η μέρα... δηλαδή δεν πέρασε η μέρα, μόνο το πρωινό γιατί έχουμε και συνέχεια!
Μοναδικά διοράματα θα πάρουν ζωή από τα χεράκια μας και τα υλικά της φύσης! Όλη η μάθηση σε μια κατασκευή! Τρισδιάστατες απεικονίσεις του φθινοπώρου!
Εντάξει, ας χαλαρώσουμε και λιγάκι και ας βάλουμε και κάτι στο στομαχάκι!!! 

Χαλάρωση κάτω από τα δέντρα... Αχ φύση πόσα δώρα μας έχεις χαρίσει!!

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI