Βιώσιμη Διατροφή

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τη Στέλλα Τάτσιου (Βασικό Πρωινό 2) και τη Μαργαρίτα Σαμουτιάν (Βασικό Πρωινό 1) έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της WWF "Το καλάθι του πικνικ". Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν επικεντρώθηκαν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποιήσης μέσα από τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που προάγουν τη σωστή διατροφή με εποχικά και τοπικά τρόφιμα. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η κινητοποίηση των γονέων, οι οποίοι προσπάθησαν να υποστηρίξουν τις δράσεις την περίοδο της καραντίνας. 

Πιο συγκεκριμένα, τα νήπια αναγνώρισαν και ομαδοποιήσαν διάφορα τρόφιμα, δημιούργησαν πυραμίδες διατροφής με πραγματικά αντικείμενα, κατέγραψαν τα ψώνια της εβδομάδας και προσπάθησαν να ελέγξουν τη λίστα επιλέγοντας μόνο τα αναγκαία, συζήτησαν και είδαν βίντεο για τα τροφοχιλιόμετρα και αναζήτησαν τις τοπικές επιχειρίσεις της περιοχής τους, δημιουργώντας ένα ψηφιακό κατάλογο. Παράλληλα, δημιούργησαν ευφάνταστα πιάτα και διασκέδασαν μαγειρεύοντας με διαφορετικό τρόπο φαγητά που δεν τους αρέσουν φτιάχνοντας τις συνατγές των "Νόστιμων Μπλιάχ". Στο τέλος του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί αξιολόγησαν τις δράσεις και έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής.

Για τον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων, το σχολείο φιλοξένησε τη "Βαλίτσα της Διατροφής" την οποία έλαβε από το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.

Μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες των δράσεων:

 

 

Συγγραφέας: 
Νηπιαγωγείο Αυλ...