2 Απριλίου- Γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου διαβάζοντας παραμύθια με οικολογικό περιεχόμενο.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν τόπο όμορφο και καθαρό, ζούσε η κυρα-Φύση με τα εφτά παιδάκια της. Η κυρα-Φύση ήταν πολύ όμορφη, ευγενική και πάντα χαρούμενη! Άλλωστε είχε κάθε λόγο! Τα παιδιά της ήταν αγαπημένα και γεμάτα υγεία. Ώσπου μια μέρα...

Οι μαθητές της Α΄ τάξης με τις δασκάλες τους, κ. Τουρκοχωρίτη Γεωργία και κ. Λαλιώτη Γεωργία, επέλεξαν να διαβάσουν με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, το περιβαλλοντικό παραμύθι ¨Η Κυρά-Φύση και ο κακός ο Ρύπος¨ ,της Έφης Παπαδοπούλου. Στόχος του βιβλίου είναι να εξηγήσει στους μικρούς μαθητές τι είναι η φύση. Στη συνέχεια τα παιδιά έκαναν διάφορες κατασκευές και ζωγραφιές με βάση το παραμύθι.

Όμως, και οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας  μαζί με τις δασκάλες τους ,κ. Σαρακατσιάνου Μαρία και κ. Χουλιάρα Βασιλική, επέλεξαν να διαβάσουν ένα οικολογικό παραμύθι για να γιορτάσουν την ημέρα παιδικού βιβλίου. Πρόκειται για το βιβλίο ¨Ο θησαυρός του Γιωργή¨ της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, το οποίο   εντάχθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος ICON (Φεβρ. 2016-Μάρτιος 2017). Στόχος του έργου ήταν η ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών της Τουρκίας, αλλά και αρμόδιων τοπικών φορέων και υπηρεσιών, σχετικά με την προστασία της χλωρίδας και ιδιαίτερα των άγριων ορχιδεών.

 

Συγγραφέας: 
ecothiva