Η Εκπαίδευση συνεχίζεται - Καλή, Οικολογική χρονιά 2022 !

Οι δύο μαθητές βοηθούν στη συγκέντρωση του ανακυκλώσιμου χαρτιού από τις τάξεις.
Πλάνο από την ανάβαση .
Μια μικρή μαθήτρια σκαρφαλώνει ,υπό την επίβλεψη ενός γονιού , το σκαλί του μονοπατιού.
Πλάνο από το σπήλαιο!
Καθαρός ουρανός, η φύση του βουνού και στο βάθος ... η πόλη μας .

Η χρονιά 2022 ξεκίνησε και τα παιδιά μας επέστρεψαν στο Σχολείο ξεκούραστα ,δυναμικά και έτοιμα για συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου. Ο χειμώνας δροσίζει και βρέχει τη γειτονιά μας , ο πλάτανος στο πίσω μέρος του Σχολείου ,οι μουριές  και η αμυγδαλιά στην είσοδο έμειναν γυμνοί  από φύλλα. 

 Το Οικολογικό Σχολείο μας προγραμμάτισε την παραλαβή του ανακυκλώσιμου χαρτιού μια και ήδη οι κάδοι στις αίθουσες ήταν γεμάτοι. Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος επικοινώνησε με τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αττικής  και άμεσα ήρθε το φορτηγό για την παραλαβή . Από την προηγούμενη μέρα οι 2 εκλεγμένοι μαθητές του Δ'1 βοήθησαν στην συγκέντρωση όλου του εν λόγω υλικού από τις αίθουσες ,ώστε η παράδοση να γίνει γρήγορα. Στον έλεγχο του χαρτιού διαπιστώθηκαν μικρές απροσεξίες με πλαστικά είδη κι άμεσα έγιναν οι ευαίσθητες συστάσεις για προσοχή. Συγκεντρώθηκαν περίπου 200 κιλά ανακυκλώσιμο χαρτί. 

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 βρεθήκαμε για 3η φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο κοντινό μας βουνό τον Υμηττό για πεζοπορία ως τη Σπηλιά του λιονταριού! Παιδιά και γονείς , υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου Εκπ/κού Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων του Σχολείου μας ,απόλαυσαν στη διαδρομή την πλούσια πανίδα του βουνού, έμαθαν να διακρίνουν κάποια από τα φυτά , γεύτηκαν κούμαρα!  Ο ήλιος και το ήπιο βοριαδάκι έκαναν την χειμωνιάτικη μέρα ακόμη πιο απολαυστική. Οι παρέες των μικρών και των συνοδών χάρηκαν τη θέα από ψηλά αλλά και τη φυσική διακόσμηση του σπηλαίου. Ο καθαρός αέρας του βουνού μας έδιωξε τα προβλήματα της καθημερινότητας έστω  και για λίγες ώρες.

 Καλή και δημιουργική συνέχεια στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος!

 

Συγγραφέας: 
Παπαγγελοπουλος...