"O κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει" Τ. Λειβαδίτης

Μια υπέροχη έμπνευση γονέα, μια προγραμματισμένη έπαρση σημαίας και μια συγκυριακή επίσκεψη αποτέλεσαν μια ξεχωριστή μέρα στο σχολείο μας!

Ας ξεκινήσουμε από την έμπνευση που ελπίζουμε να γίνει θεσμός! Bazaar ανθοφορίας! Γονείς μαζί με παιδιά και εκπαιδευτικούς με σκοπό να δημιουργήσουμε κασπώ από άχρηστα, ανακυκλώσιμα υλικά στα οποία θα φυτέψουμε άνοιξη! Η ιδέα έπεσε και τα μυαλουδάκια μας άρχισαν να την επεξεργάζονται... Επιστρατεύτηκαν κάθε είδους υλικά, μπουκάλια, βάζα, παλιά κασπώ, πήλινα δοχεία και όλοι το ρίξαμε στην δουλειά που ήταν και διασκέδαση παράλληλα! Στο σχολείο άρχισαν να καταφθάνουν υπέροχες δουλειές γονιών, γονιών μαζί με τα παιδιά τους αλλά και να οικοδομούνται σιγά σιγά οι δημιουργίες των μαθητών στο σχολείο.... και τα καφάσια άρχισαν να γεμίζουν... και τα χαμόγελα να ανθίζουν! Συνοδευτικά μελισσάκια, πεταλούδες και πασχαλίτσες μαρτυρούσαν τις ευχαριστίες μας στους πελάτες με ένα μήνυμα στα φτερά τους.
Όμως μια καλή οργάνωση προϋποθέτει σωστή κοινοποίηση της δράσης. Η υπέροχη μανούλα μας Ειρήνη Αθητάκη συνέθεσε την πιο αντιπροσωπευτική αφίσα! Εμείς εμπνευστήκαμε από αυτήν και φτιάξαμε ένα πανό.
Και ήρθε η μεγάλη μέρα! Από το πρωί ξεκινήσαμε να στήνουμε τις δημιουργίες μας με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύσουν το κοινό. Φροντισμένα τα μεγέθη και τα είδη των δημιουργιών και τοποθετημένα στην είσοδο του σχολείου μας ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί κανένας περαστικός! 

Οι πρώτοι επισκέπτες μόλις κατέφθασαν κι εμείς τους υποδεχτήκαμε με τον καλύτερο τρόπο. Τους κάναμε τις απαραίτητες επεξηγήσεις σχετικά με τη δράση μας, απαντήσαμε με χαμόγελο στις ερωτήσεις τους, τους καλέσαμε μέσα στις τάξεις μας και παίξαμε μαζί τους... Πρόκειται για τον στυλοβάτη του σχολείου μας και η σχέση μας μετράει πολλά χρόνια συνεργασίας... η κυρία Πόπη Κασσωτάκη, διευθύντρια της Π. Ε. Χανίων μαζί με τους συνεργάτες της μας έκανε ποδαρικό στο bazaar μας και από τις ματιές όλων (γιατί πλέον με τα μάτια κρίνουμε τα χαμόγελα) συμπεραίνουμε ότι δώσαμε λίγη άνοιξη στις καρδιές τους τόσο από εκπαιδευτική σκοπιά όσο και από την ανθρώπινη....
Η συγκεκριμένη πολυδιάστατη δράση (επανάχρηση υλικών, συνεργασία γονέων σχολείου, παιδική επιχειρηματικότητα, άνοιγμα σχολείου στην κοινωνία, προώθηση οικολογικών στάσεων ζωής, οργανωτικές δεξιότητες) ήταν η καλύτερη στιγμή να αναρτήσουμε την Οικολογική σημαία που λάβαμε ως πιστοποιημένο οικολογικό σχολείο πριν από ένα μήνα περίπου. Λατρεμένος πατέρας του σχολείου μας (μέχρι και τραγούδι έγραψε για χάρη μας) ανέλαβε το ρόλο του φωτογράφου. Παναγιώτη Καλογερίδη σε ευχαριστούμε που έδωσες επί 2 χρόνια στο σχολείο μας όλη σου την αγάπη!!! Μαζί μας ήταν και εκπρόσωπος των γονέων (Τόνια Μαλακωνάκη, εμπνεύστρια και του bazaar) γιατί η συνεργασία μαζί τους είναι βασικό μας μέλημα αλλά και η λατρεμένη μας κυρία Διαμαντούλα που τα τελευταία χρόνια έχει διανύσει χιλιόμετρα για να υπηρετεί στο σχολείο μας και μάλιστα από προσωπική της επιλογή... είναι η αγάπη και η παιδαγωγική χημεία που κάνει τους ανθρώπους να μην υπολογίζουν αποστάσεις... 
Φυσικά πριν από την ανάρτηση προηγήθηκαν δραστηριότητες με τα παιδιά σχετικά με το περιεχόμενο των 17 Παγκόσμιων στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης ώστε να γνωρίζουμε τί συμβολίζουν οι σημαίες που κοσμούν το σχολείο μας. Το παιχνίδι μας που βραβεύτηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και σχετίζεται με τους 17 στόχους, μας βοήθησε να τους θυμηθούμε με τρόπο εύκολο και κυρίως διασκεδαστικό. 
Είμαστε περήφανοι για το bazaar ανθοφορίας γιατί έφερε την άνοιξη στις καρδιές μας αλλά και στις καρδιές των επισκεπτών μας και είχαμε πολλούς και αγαπημένους φίλους, όπως τον κύριο Γιώργο Καλαϊτζάκη, παλιό και ιδιαιτέρως ακριβό μας συνεργάτη από τον Δήμο Πλατανιά που έχει φροντίσει έπι σειρά ετών το σχολείο μας!

Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ όσους συνέβαλαν στην όμορφη αυτή δράση με χαμόγελο και αγάπη και ήταν πάρα πολλοί γονείς, όλα τα παιδιά, όλοι οι εκπαιδευτικοί... Ευχαριστούμε και όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας! Όπως ανέφεραν τα παιδιά και στην κυρία Κασσωτάκη όταν ρωτήθηκαν, τα χρήματα θα επενδυθούν στις ανάγκες του σχολείου μας που είναι πολλές με πρώτη στις προτιμήσεις των παιδιών την προμήθεια βιβλίων και παιδαγωγικών παιχνιδιών. 

Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι έχει αξία... Ραντεβού του χρόνου!!! 

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI