ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ - 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Για ακόμη μία χρονιά, το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 (στις 20.30) η WWF κάλεσε εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο να σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα, στέλνοντας ένα  μήνυμα για την προστασία της φύσης. Έτσι και εμείς , οι εκπαιδευτικοί του 2ου δημοτικού σχολείου Θήβας, ενημερώσαμε τους μικρούς μας μαθητές για τη δράση «Ώρα της Γης» που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για το περιβάλλον.

Φέτος μάλιστα η δράση εστίαζε στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης.

Επίσης, ζητήθηκε από τους μαθητές να ενημερώσουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους τους γονείς ,τα αδέρφια τους, συγγενείς, φίλους και γείτονες να σβήσουν και εκείνοι τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο.

Σαν σχολείο, στείλαμε αφίσες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος σε άλλα δύο δημοτικά σχολεία της πόλης μας , καθώς και στο Δήμο Θηβαίων. Οι αφίσες ετοιμάστηκαν από μαθητές της Ε1΄ τάξης του σχολείου μας.

Συγγραφέας: 
ecothiva