Running Out Of Time- Ο χρόνος τελειώνει- Σώστε τη Γη!

Την Πέμπτη 3/11/2022, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων της Θήβας συμμετείχαν σε δράση Σκυταλοδρομίας, μεταφέροντας μέσω της Σκυτάλης το μήνυμα της Κλιματικής Αλλαγής στον Δήμαρχο της πόλης.

Ήδη από τις 30/09/2022 έχει ξεκινήσει μια Παγκόσμια Δράση Σκυταλοδρομίας με την ονομασία ¨Running Out Of Time¨, από τη Γλασκόβη της Σκωτίας για να τερματίσει στις 5/11/2022 στην Αίγυπτο, μεταφέροντας το μήνυμα για την Κλιματική Αλλαγή στους Παγκόσμιους Ηγέτες στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα. Στην Ελλάδα τη διοργάνωση αυτή συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης μέσω του διεθνούς Προγράμματος Ecoschools.

Ως τμήμα των παράλληλων δράσεων, μαθητές από 50 χώρες μπορούν να συμμετέχουν στην Ημέρα Δράσης των Σχολείων στις 3/11/2022. Με αφορμή το γεγονός αυτό, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα  Ecoschools, έστειλε αίτημα στα υπόλοιπα δημοτικά της πόλης (1ο ,3ο ,4ο ,5ο ,6ο ,7ο ,8ο ,το ειδικό σχολείο και το δημ. Σχ. Πλαταιών) να συμμετέχουν μαζί μας σε Δράση Σκυταλοδρομίας που θα ξεκινήσει από το Τάχι Θηβών και περνώντας από όλα τα Δημοτικά Σχολεία θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας (απόσταση 6 χιλιομέτρων). Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμά μας αυτό, η δράση πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μαζί με τους καθηγητές τους της Φυσικής Αγωγής που έτρεξαν μαζί τους, μετέφεραν το μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του Πλανήτη στον Δήμαρχο και στους πολίτες της πόλης μας.  Οι δύο Σκυτάλες που παραδόθηκαν, ήταν φτιαγμένες από το 2ο Δημοτικό με τη βοήθεια της Εικαστικού Τσιριγώτη Παναγιώτας με οικολογικά - ανακυκλώσιμα υλικά.

Στην πλατεία της πόλης, τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν τις αφίσες που δημιούργησαν με τους δασκάλους τους με πρόθεση να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Περιβάλλον, συμμετείχαν σε Διαγωνισμό Ανακύκλωσης ρούχων (που πρόσφερε το Κοινωνικό Παντοπωλείο) στον μοβ κάδο και δέχτηκαν κέρασμα από τους Διοργανωτές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο της Θήβας και τους Συνεργάτες του, καθώς και τον ΦΟΔΣΑ, που βοήθησαν στην οργάνωση και στον συντονισμό της Δράσης και την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία που συνόδεψαν τους μικρούς μας Δρομείς για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Στο 2ο Δημοτικό Συντονιστές της Δράσης ήταν οι : Σελέκου Αλεξανδρα (Διευθύντρια), Τρικαλίτη Αθανασία (Υποδιευθύντρια-ΣΤ2΄), Παπανικήτα Αναστασία (ΣΤ1΄), Καπέλιου Σωτηρία (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής), Μπαλιάμης Νίκος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής).

Συγγραφέας: 
ecothiva