Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 Tα αστέρια πάνε παραλία!

Καλοκαιράκι ήρθε και η παραλία του χωριού μας περιμένει να της κάνουμε παρέα! Με την ευκαιρία θα κάνουμε και πικ νικ και θα μιλήσουμε για όλα όσα χρειάζεται να προσέχουμε ιδιαιτέρως το καλοκαίρι, τον ήλιο, την θάλασσα, την άμμο... όλα ενέχουν κινδύνους αλλά με σωστή ενημέρωση και πρόληψη όλα αντιμετωπίζονται. 
Αρχικά βάλαμε τα καπέλα μας και τα αντηλιακά μας, πήραμε τις τσάντες μας, το φαρμακείο μας και τον σάκο του σχολείου μας με όλα τα απαραίτητα και φύγαμε για την παραλία που βρίσκεται τόσο κοντά στο σχολείο μας! Η χαρά μας τεράστια και το χαμόγελό μας πλατύ και φωτεινό! 
Μια πρώτη στάση κάναμε στην σκιώδη κατασκευή λίγο πριν την παραλία ώστε να φάμε για να είμαστε δυνατοί για παιχνίδι. Βγάλαμε το πρωινό μας και φάγαμε εξοχικά και τόσο διαφορετικά! Έπειτα πήραμε τον δρόμο για την χαρά...
Παίξαμε με τα κύματα με προσοχή μεγάλη και συζήτηση για το τί μπορεί να μας συμβεί στη θάλασσα, σκάψαμε και σμιλέψαμε την άμμο και δημιουργήσαμε με υλικά της φύσης... Α! κάναμε και ηλιοθεραπεία πάντα με τη σωστή προστασία! Κάναμε και γενέθλια στις κυρίες με αμμότουρτες και το καταευχαριστηθήκαμε! Γιατί η διασκέδαση δεν θέλει καταναλωτισμό αλλά δημιουργικότητα!
Κάποια στιγμή έφτασε η ώρα της επιστροφής, εκεί γύρω στις 11:00 που ο ήλιος αρχίζει να δείχνει την επικίνδυνη πλευρά του εμείς πήραμε το δρόμο του γυρισμού ώστε να μην προκληθεί ηλίαση και γίνει η χαρά λύπη... Βγάλαμε πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες και δώσαμε ραντεβού για το επόμενο καλοκαιράκι... Γυρίσαμε κουρασμένοι αλλά γεμάτοι από όμορφες στιγμές... 

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI