Είναι η καρδιά που πάντα βλέπει πριν δει ο νους. (Thomas Carlyle)

Εβδομάδα πυρετωδών εργασιών για τη λήξη του εργαστηρίου μας "Το βιβλίο αλλιώς" και η γραφή braille είχε την τιμητική της. Την αποτυπώσαμε, παίξαμε με τους συνδυασμούς των γραμμάτων, δεχτήκαμε επισκέψεις και αντλήσαμε χρήσιμες πληροφορίες και τις χρησιμοποιήσαμε δημιουργικά. 

Αρχικά οι αγαπημένες κυρίες μας, κυρία Βένη και κυρία Βαλεντίνα που γνωρίζουν την γραφή braille μας μίλησαν για τον λόγο ύπαρξής της και αποφασίσαμε να την αποτυπώσουμε με καπάκια, ώστε να υπάρχει στο σχολείο μας ως πίνακας αναφοράς.

Στη συνέχεια δεχτήκαμε την μητέρα του σχολείου μας και φιλόλογο με ειδίκευση στην ειδική αγωγή κυρία Τόνια Μαλακωνάκη, η οποία αφού μας έλυσε κάποιες απορίες (πώς γράφουμε την braille) και μας έδωσε και λίγες ιστορικές γνώσεις για την προέλευσή της, μας χάρισε τις κάρτες του αλφάβητου τις οποίες και αντιστοιχίσαμε στη δική μας δημιουργία.
Στη συνέχεια καταγράψαμε δυο λέξεις (σύντομα θα αποκαλύψουμε τί κρύβεται πίσω από αυτές) και ζητήσαμε από την κυρία Τόνια να μας βοηθήσει να τις γράψουμε στη γραφή braille) και αφού τελειώσαμε με τον χρωματισμό των ανάλογων κουκκίδων, τοποθετήσαμε διπλόκαρφα ώστε να είναι αντιληπτή η λέξη με την αφή.
Τέλος ευχαριστήσαμε θερμά την κυρία Τόνια και της χαρίσαμε ένα λουλούδι με τις ευχαριστίες μας ως σύμβολο της βοήθειας που παρέχει και η ίδια με την παρουσία της στο σχολείο στο να ανθίσουμε κι εμείς και να εξελιχθούμε... Η ίδια μας χάρισε ένα υπέροχο βιβλίο που σίγουρα θα μας ταξιδέψει στο χρόνο! Δεν έλειψαν τα χαμόγελα και οι αγκαλιές!  

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI