ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΧΙΟΥ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μεικτές ομάδες μαθητών/τριών από το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και το Μουσικό Σχολείο Χίου.
Η μεικτή ομάδα των μαθητών/τριών από τα δύο σχολεία, αφού γνωρίστηκαν με μια σειρά ασκήσεων γνωριμίας, χωρίστηκαν σε επιμέρους ομάδες , ζωγράφισαν εμπνεόμενοι από θέματα σχετικά με τη διαφορετικότητα, το περιβάλλον και την ανακύκλωση.
Μεικτές ομάδες μαθητών/τριών από το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και το Μουσικό Σχολείο Χίου ζωγραφίζουν εμπνεόμενοι από θέματα σχετικά με τη διαφορετικότητα, το περιβάλλον και την ανακύκλωση.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ, Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΣΟΥ.
Παράλληλα, μια άλλη ομάδα  δούλεψε στο εργαστήρι εικαστικών κατασκευάζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά. Στο τέλος της δράσης, το κάθε σχολείο κράτησε το ένα μέρος του δέντρου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΧΙΟΥ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023,  από την 4η   έως την 7η ώρα επισκέφθηκε το σχολείο μας ομάδα του ΕΝ.Ε. Ε.ΓΥ. Λ. Χίου, αποτελούμενη από δέκα μαθητές/τριες με τους συνοδούς καθηγητές/τριες τους.

 Η επίσκεψη έγινε  ενόψει της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία σε συνδυασμό με τη συνεργασία των δύο σχολείων στο δίκτυο σχολείων της Εταιρείας Προστασίας της Φύσης “Οικολογικό Σχολείο”.  

Στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων συμμετείχαν και οι μαθητές /τριες της Β Γυμνασίου. Η μεικτή ομάδα των μαθητών/τριών από τα δύο σχολεία, αφού γνωρίστηκαν με μια σειρά ασκήσεων γνωριμίας, χωρίστηκαν σε επιμέρους ομάδες , ζωγράφισαν εμπνεόμενοι από θέματα σχετικά με τη διαφορετικότητα, το περιβάλλον και την ανακύκλωση, έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας και μίλησαν για τον εαυτό τους , για το τι τους αρέσει, τι φοβούνται και τι θέλουν για το μέλλον  μέσα από μια άσκηση αυτοέκθεσης. 

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα  δούλεψε στο εργαστήρι εικαστικών κατασκευάζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά. Στο τέλος της δράσης, το κάθε σχολείο κράτησε ένα μέρος του δέντρου.

Ο στόχος των δράσεων αυτών ήταν η γνωριμία μεταξύ των παιδιών από διαφορετικά περιβάλλοντα, η άρση στερεοτύπων, η ενσυναίσθηση, η συνεργασία προς επίτευξη κοινού στόχου και η κατανόηση ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά και τόσο  ίδιοι. 

 

Συγγραφέας: 
MKAS