"Δημιουργοί στο Φι και Φι: Πώς γεννιέται ένα βιβλίο"

Στα πλαίσια της Προαγωγής των Τεχνών και του Πολιτισμού του Αειφόρου Νηπιαγωγείου μας καλέσαμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα και εικονογράφο κ. Λιάνα Δενεζάκη για να μάς μιλήσει και να μάς εξηγήσει, πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο. Οι μαθητές/τριές μας συμμετείχαν στο εργαστήρι παιδικής λογοτεχνίας, βιωματικής εκπαίδευσης και δημιουργικού παιχνιδιού «Δημιουργοί στο Φι και Φι: Πώς γεννιέται ένα βιβλίο» με μεγάλη χαρά.

Η κ. Δενεζάκη, αφού μάς έδειξε τις όμορφες παραμυθοκάρτες, που είχε εικονογραφήσει,  μοναδικές ιδέες των παιδιών για νεράιδες, ξωτικά, χριστουγεννιάτικα χιονισμένα χωριά, πολλά δώρα και ο Άγιος Βασίλης,  ο φίλος μας ο «Ατακτούλης» αλλά και η Άναμπελ, ζωντάνεψαν μέσα από τα λόγια τους στις υπέροχες ζωγραφιές τους, συνθέτοντας τη δική τους μοναδική Νεραϊδοχριστουγεννιάτικη ιστορία.

Η κ. Δενεζάκη γεμάτη αγάπη και ζεστασιά καθοδήγησε τα παιδιά και τούς εξήγησε πώς θα φτιαχτεί και θα τυπωθεί η ιστορία που δημιουργήσαν σε ένα βιβλίο.

Το βιβλίο μας ετοιμάστηκε από τις Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι και μοιράστηκε στα παιδιά για να την απολαύσουν  τα Χριστούγεννα. Ήταν υπέροχο

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Λ. Δενεζάκη, ήταν μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία!!!

Συγγραφέας: 
2nipcholargou