Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωή-Διεθνής ημέρα μουσείων

Το θέμα εορτασμού της φετινής διεθνούς ημέρας μουσείων στις 18/05 είναι "πώς τα μουσεία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος" (ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ). Καθώς η αειφορία αποτελεί την ταυτότητα του σχολείου μας και καθώς το εργαστήριο ρομποτικής που επεξεργαζόμαστε αυτήν την περίοδο έχει ως θεματική τα προβλήματα των επικονιαστών και τη συμβολή μας στην ανθεκτικότητα του οικοσυστήματος, επιλέξαμε να πλοηγηθούμε εικονικά σε ανάλογο μουσείο. 
Όπως σε όλα τα μουσεία της χώρας σήμερα, έτσι και για εμάς η είσοδος ήταν δωρεάν! Ωστόσο υπήρχε ένας μόνο όρος. Να ψάξουμε στις κρυμμένες εικόνες στο χώρο τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής (για τα οποία συζητήσαμε πριν λίγες μέρες στο πλαίσιο του εργαστηρίου) και στη συνέχεια να βρούμε τις λύσεις μέσα στο μουσείο.
Η ανεύρεση λοιπόν ξεκίνησε. Κάθε πρόβλημα καταγράφονταν σε πίνακα από ομάδα παιδιών για να ξέρουμε τί μας γίνεται! Τα βρήκαμε όλα, τα συγκεντρώσαμε και η διασκέδαση τώρα ξεκινάει!
Βουρ για virtual tour στο μουσείο κλιματικής αλλαγής της Αυστραλίας (θα το βρείτε ΕΔΩ). Ουαου!!! Μέχρι και ξενοδοχείο επικονιαστών βρήκαμε! Φτιάξαμε κι εμείς την προηγούμενη μέρα αλλά αυτά θα τα αποκαλύψουμε αργότερα... 

Άλλη μία εναλλακτική εικονικής περιήγησης είναι το Κινέζικο μουσείο, επίσης για την Κλιματική Αλλαγή ΕΔΩ

ΚΑΛΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ!

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI