Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων Running Out of Time 2022

Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων Running Out of Time στις 3 Νοεμβρίου 2022.

Η Running Out of Time, η «μαζικότερη σκυταλοδρομία που έχει επιχειρηθεί ποτέ», από τη Γλασκόβη της Σκωτίας έως το Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Μία εμβληματική σκυτάλη -χέρι με χέρι- θα μεταφέρει το περιβαλλοντικό μήνυμα από τη νέα γενιά στους παγκόσμιους ηγέτες στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, COP27.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, που συντονίζει το ελληνικό τμήμα της σκυταλοδρομίας «χιλιάδες δρομείς, ποδηλάτες και ιστιοπλόοι θα μεταφέρουν τη σκυτάλη σε μία μοναδική διαδρομή 7.767 χλμ. που θα διασχίσει 18 χώρες»

Κατά τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν την Ημέρα Δράσης των Σχολείων (Schools Action Day) στις 3 Νοεμβρίου. To Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) συντονίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών και συμμετοχής τους στην εξεύρεση λύσεων για την κλιματική αλλαγή, ενδυναμώνοντάς τους για να δημιουργήσουν ένα κόσμο με περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Το Νηπιαγωγείο μας  συμμετέχει στην  Σκυταλοδρομία «Running Out of Time» για την Κλιματική Αλλαγή που συντονίζει στην Ελλάδα η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Χιλιάδες δρομείς ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους σε μια σκυταλοδρομία που αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, διανύοντας 7.767χλμ. μέσω 18 χωρών για να μεταφέρουν τη σκυτάλη με το μήνυμα από τη νέα γενιά στους παγκόσμιους ηγέτες στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα COP27.

Θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 από τη Γλασκόβη της Σκωτίας (που φιλοξένησε την COP26) και θα καταλήξει στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου στις 5 Νοεμβρίου 2022, για την έναρξη της COP27 που θα διεξαχθεί μεταξύ 6 και 18 Νοεμβρίου 2022 .

Συγγραφέας: 
Ansk