Συμμετοχή σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ-ΚΠΕ Βιστωνίδας

Μέσα στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης του θέματος «Αειφόρο Σχολείο: Πολιτιστική Διαχείριση και Βιώσιμη Ανάπτυξη» με τη συνεργασία των φιλολογικών και θετικών μαθημάτων, την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, το Γυμνάσιο του Τυχερού βρέθηκε στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν η συμμετοχή των μαθητών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης του ΚΕΠΕΑ-ΚΠΕ Βιστωνίδας «Ο θησαυρός της παλιάς πόλης». Πρόκειται για ένα παιχνίδι της γνωριμίας με την τοπική ιστορία, την αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης και τη διερεύνηση της σχέσης του οικισμού με το φυσικό περιβάλλον χθες και σήμερα. Με τη διαμεσολάβηση της ιστορίας τα κτήρια αφηγούνται την  ζωή και την εξέλιξη της πόλης μέσα στο χρόνο και την τοποθετούν στο χώρο. Οι μαθητές μας έτσι, σε τρεις ομάδες ανά τάξη, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, καθώς και μεθόδους ανασύνθεσης της ιστορίας.

Ευχαριστούμε θερμά τα τρία μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΕΠΕΑ Βιστωνίδας:

Δαμιανάκη Ευαγγελία ΠΕ02

Κουρτέσης Δήμος ΠΕ11

Ντούμας Παναγιώτης ΠΕ70.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στον ξεναγό μας, τον κ. Μπατζακίδη Γεώργιο, στο κτήριο του Παλιού Δημαρχείου της Ξάνθης και παλιού Οθωμανικού Διοικητήριου για την ενδιαφέρουσα ιστορική προσέγγιση του κτηρίου, όπως και την κα Βουλκίδου Ισιδώρα που μας υποδέχτηκε στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της Ξάνθης.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ειρήνη Αμοργιανιώτη ΠΕ02, Παναγιώτα Καμπά ΠΕ02, Ευδοξία Ισηδωρίδου ΠΕ04.04, Γεωργία Τσιροπούλου ΠΕ07.

Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση, Στόχος 11: Βιώσιμες πόλεις και Κοινότητες Στόχος 17: Συνεργασία για τους στόχους

Συγγραφέας: 
Irini Amorgianioti