Βιώσιμος Πλανήτης

Οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Ε1, πήραν μέρος στα διαδικτυακά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ για σχολεία. 

Τι επιπτώσεις έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο περιβάλλον; Πώς μπορώ να αλλάξω συνήθειες στην καθημερινότητα μου, ώστε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον; Πώς το ΚΠΙΣΝ έχει εφαρμόσει σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού, ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας;

Η πρώτη ενότητα του μαθήματος «Βιώσιμος Πλανήτης» παρουσίασε τις έννοιες του καιρού και του κλίματος, καθώς και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον. Στη δεύτερη ενότητα, έμαθαν κάποιες καλές πρακτικές ώστε ο πλανήτης μας να γίνει βιώσιμος. Στην τρίτη ενότητα οι μαθητές  έμαθαν τη σημασία και τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης, μέσα από βίντεο και διαδραστικές εφαρμογές. Τέλος, η τέταρτη ενότητα ανέδειξε τα πράσινα σημεία του ΚΠΙΣΝ και τον τρόπο με τον οποίο ο σχεδιασμός του συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη.

Στόχος του μαθήματος ήταν:

Η κατανόηση του ενεργειακού αποτυπώματος του σύγχρονου τρόπου ζωής στο φυσικό περιβάλλον

Η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης

Η ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Συμπληρωματικά στα θεωρητικά μέρη του μαθήματος «Βιώσιμος Πλανήτης», κάθε ενότητα περιείχε βίντεο με πειράματα, τα οποία παρακολουθήσαμε και εφαρμόσαμε στην τάξη μας. Επιπλέον, στην ενότητα «Ώρα για παιχνίδι», οι μαθητές κατανόησαν τις έννοιες του μαθήματος  και εξοικειώθηκαν με τις έννοιες του «έξυπνου» και «πράσινου» κτιρίου, μέσα από σύντομα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Ήταν ένα ενδιαφέρον και ευχάριστο πρόγραμμα.

Συγγραφέας: 
gkarabali