1ο Νηπιαγωγείο Γαλάτιστας - Global Action Days - Δραστηριότητα 3

Δραστηριότητα 3: Ετοιμότητα για το κλίμα μέσω της κυκλικής οικονομίας

Η σπατάλη πόρων συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή – μπορεί επίσης να φράξει αγωγούς αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών, να καταναλωθεί από τα ζώα στην ξηρά ή στον ωκεανό και ευθύνεται για τη διαμόρφωση της κουλτούρας ότι είναι αποδεκτό να πετούν ακόμα περισσότερα απορρίμματα! Στα πλαίσια του προγράμματος «Για να είναι το Περιβάλλον φίλος μας, τώρα και στο μέλλον», της  θεματικής «Απορρίμματα» των Οικολογικών Σχολείων αλλά και των προτεινόμενων δραστηριοτήτων στα πλαίσια των Gobal Action Days, το 1ο νηπιαγωγείο Γαλάτιστας ασχολήθηκε με τα απορρίμματα.

Εντοπίσαμε έντονη συγκέντρωση απορριμμάτων στην παιδική χαρά, όμορη του νηπιαγωγείου μας και αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Αρχικά, συγκεντρώσαμε τα σκουπίδια, τα ταξινομήσαμε σε ανακυκλώσιμα, κομποστοποιήσιμα ή γενικά και έπειτα χαρούμενοι και χαρούμενες απολαύσαμε την καθαρή παιδική χαρά, παίρνοντας εκεί το δεκατιανό μας και, φυσικά, παίζοντας!

Αυτό δεν μας ήταν αρκετό! Επιστρέψαμε και ανθοφυτεύσαμε στην παιδική χαρά! Για να είναι το Περιβάλλον φίλος μας, τώρα και στο μέλλον!

Συγγραφέας: 
1ο Νηπιαγωγείο ...