Αειφόρο σχολείο και διατροφή

 #MyActionsMatter | #GlobalActionDays | #GAIA2030

GreeningEducation

Τον Απρίλιο και τον Μάιο του σχολικού έτους 2023-24, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, μυούν τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας σε έναν υγιεινό και αειφόρο τρόπο διατροφής. Στόχος των δημιουργικών, ελκυστικών και κατάλληλων για την ηλικία των μαθητών, δραστηριοτήτων είναι οι μικροί μαθητές/τριες να αντιληφθούν και να επιλέγουν πιο συνειδητά τα υγιεινά προϊόντα διατροφής που δεν μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις, συνεπικουρώντας με την επιλογή αυτή, αφενός στην προαγωγή της υγείας τους και αφετέρου στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή. 

Δραστηριότητα βιοοικονομίας 3ου τμήματος: Το προς ανακύκλωση χαρτί της τάξης έγινε χαρτοπολτός για να δημιουργήσουν οι μαθητές ένα "Αρωματικό φυτό από χαρτοπολτό και σπόρους μέντας"

Παράλληλα αξιοποιήθηκε ο μικρός καφέ κάδος της ανακύκλωσης του 4ου τμήματος και με τη συνεργασία δύο τμημάτων του σχολείου μας, οι μαθητές/τριες ανακύκλωσαν τα οργανικά υπολείμματα με το πέρας των δραστηριοτήτων τους.

Φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα του σχολείου μας...

Οι υγιεινούληδες

 

 

 

Συγγραφέας: 
Μαρία Μαγκίρογλου