ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΙ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΏΣΗΣ ΧΑΡΤΙΟΥ,ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ,ΜΕΤΑΛΛΟΥ
ΚΑΔΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΩΜΑΤΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
ΚΑΔΟΣ ΑΝΑΥΚΛΩΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
ΚΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

Για την ανακύκλωση απορριμμάτων έγιναν οι εξής δράσεις:

1.Ενημέρωση από μαθητές της Γ΄τάξης προς όλους τους μαθητές του σχολείου, για μείωση των απορριμμάτων και ανακύκλωσή τους. Επίσης  στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος,έγινε εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών και των οικογενειών τους για τη σπατάλη τροφίμων. 30 περίπου οικογένειες συμφώνησαν με το σχολείο να καταγράφουν καθημερινά για 15 ημέρες το είδος και την ποσότητα των τροφίμων που πετιούνται στα σκουπίδια . Με την έρευνα αυτή αποκτήσαμε στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε σε μελλοντικές δράσεις με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης τροφής.
https://docs.google.com/presentation/d/1TZpsKd27eM-4A-34tpAX_LXrBhRG3Xie...

2.Τοποθετήθηκαν μεταλλικοί υποδοχείς ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού και μετάλλου, σε όλες τις τάξεις και στους διαδρόμους του σχολείου.

3. Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων στους διαδρόμους του σχολείου.

4.Συνεχίστηκε η ανακύκλωση πωμάτων όπως κάθε χρόνο.

5. Ενημέρωση για την ανακύκλωση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο σκοπό της ορθής απόρριψης και ανακύκλωσης αυτών, προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον φορέα ΄΄ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ΄΄, ένα Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.).

6. Τοποθετήθηκε κάδος ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών

Συγγραφέας: 
raptopo71