Ανακύκλωση λαμπτήρων και μικροσυσκευών στο σχολείο μας.

Σήμερα στο σχολείο μας μέρα "Ανακύκλωσης" διοργανώθηκε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση από την εταιρεία https://fotokiklosi.gr/ για την ενημέρωση των μαθητών στο θέμα την ανακύκλωσης λαμπτήρων και μικρών ηλεκτρικών συσκευών.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μια ομάδα 24 μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την αειφόρο ανάπτυξη και το σχολείο (shaping the future) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, καθώς και μαθητές της πρώτης τάξης του σχολείου (Α3) μας, συνολικά 50 άτομα.

Σε σχέση με την ενημέρωση και τη συμμετοχή του σχολείου στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα (https://shorturl.at/V4MXY), δόθηκε στους μαθητές ένα ενημερωτικό φυλλάδιο - τρίπτυχο - για την ανακύκλωση των λαμπτήρων και το σχολείο μας παρήγγειλε έναν κάδο ανακύκλωσης λαμπτήρων και λαμπτήρων που θα τοποθετηθεί δίπλα στον κάδο ανακύκλωσης μπαταριών. Ο σκοπός ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές ότι ως σχολείο θα ανακυκλώνουμε λαμπτήρες και μικρές συσκευές και επιπλέον οι ίδιοι οι μαθητές που ενημερώθηκαν να ενημερώσουν στη συνέχεια τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου καθώς και τους μαθητές του λυκείου. Καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες τους σχολείου καθώς και φίλους, συνεργάτες να "ανακυκλώσουν" μαζί μας τους παλιούς τους λαμπτήρες και τις μικροσυσκευές τους.

Δείτε το ενημερωτικό βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=hCnmKSRw2MU

Συγγραφέας: 
efkolokot