ASTRO FARMER-MISSION X

Μία από τις δραστηριότητες του προγράμματος Mission -X είναι και η δραστηριότητα “Astro Farmer.  Πριν ένα μήνα φυτέψαμε στις άδειες γλάστρες της τάξης μας σπόρου μαϊντανού, καρότων αλλά και φυντάνια από λουλούδια. Σήμερα 28 Μαρτίου 2024 μετράμε την πρόοδό τους!

Το Mission X: train like astronaut είναι ένα δωρεάν εκπαιδευτικό έργο για νέους (έως 14 ετών) από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος  (ESA) και τον  Οργανισμό Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου  (UKSA), το οποίο διευκολύνεται σε εθνικό επίπεδο από τα  European Space Education Resource Offices  (ESEROs). ) και εθελοντές Εθνικοί Διοργανωτές. Από την έναρξή του το 2011 από τους αρχικούς προγραμματιστές του έργου, τη NASA, το Mission X έχει προσελκύσει πάνω από μισό εκατομμύριο μαθητές σε όλο τον κόσμο.

Αναπτύχθηκε από επιστήμονες του διαστήματος και επαγγελματίες φυσικής κατάστασης που εργάζονται με αστροναύτες και διαστημικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, το Mission X χρησιμοποιεί τον ενθουσιασμό της εξερεύνησης του διαστήματος για να εμπνεύσει τους μαθητές να μάθουν για την επιστήμη, τη διατροφή, την άσκηση και  το διάστημα .

Κάθε χρόνο από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, ομάδες μαθητών μπορούν να συμμετέχουν στο Walk to the Moon Challenge . Κατά τη διάρκεια της πρόκλησης, οι ομάδες ολοκληρώνουν τις δραστηριότητες Mission X και τις υποβάλλουν για να κερδίσουν βήματα. Τα βήματα που κέρδισαν όλες οι συμμετέχουσες ομάδες βοηθούν τις μασκότ Mission X, Luna και Leo, να περπατήσουν 384 400 χιλιόμετρα – την απόσταση από τη Γη στη Σελήνη.

https://blogs.sch.gr/1dimapar/2024/03/28/astro-farmer-mission-x/

 

Συγγραφέας: 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΓΚΟΥ