COP 28 - Συμμετοχή των παιδιών με κάρτες προς τον Πρωθυπουργό

https://blogs.sch.gr/arteducate/2023/11/14/cop-28-symmetochi-me-kartes-ton-paidion-pros-ton-prothypoyrgo/

Η διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα (COP28) πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2023. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) βρίσκεται εκεί μαζί με το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια για την διαφύλαξη των περιβαλλοντικών αγαθών!

Το 22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, το σχολικό έτος 2023-2024 έγινε μέλος στα Οικολογικά Σχολεία και συμμετέχει σε πολλές περιβαλλοντικές δραστηριότητες, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Θεοδώρα Χανδρινού στο πλαίσιο υλοποίησης του καινοτόμου εκπαιδευτικού μας προγράμματος «Περιβάλλον, Αειφορία, Δημιουργικότητα στο Σχολείο της καρδιάς μας!» https://www.ecoschools.gr/school-news/2023/perivallon-aeiforia-dimioyrgikotita-sto-sholeio-tis-kardias-mas

Ακολουθήσαμε το κάλεσμα για συμμετοχή στις δράσεις, που έγινε από την «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης», προς τα «Οικολογικά Σχολεία» και τα Σχολεία που συμμετέχουν στα Περιβαλλοντικά Δίκτυα. Συμμετέχουμε στην παγκόσμια διαβούλευση για την κλιματική αλλαγή δίνοντας φωνή και παρουσία στα παιδιά, μέσα από την εξαιρετική δράση για την δημιουργία κάρτας προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, καθώς θα είναι παρόν στην συγκεκριμένη διάσκεψη για το κλίμα στο Ντουμπάι! 

Τα παιδιά παίρνουν το λόγο εν όψει COP 28, στέλνουν μηνύματα και με βιωματικό τρόπο γίνονται δημιουργικά μέλη της οικολογικής κοινότητας του Σχολείου μας. Με τους μαθητές και μαθήτριες από κάθε τάξη χωρισμένους σε ομάδες συζητήσαμε για Περιβαλλοντικά θέματα, για προβλήματα που αντιμετωπίζει η Φύση και ο πλανήτης μας. Αφού συζητήσαμε και συνδυάσαμε απόψεις, συνθέσαμε, από κάθε ομάδα τάξεων, ένα μικρό περιεκτικό μήνυμα και το καταγράψαμε. Με αυτό τον τρόπο προέκυψαν οι κάρτες με τα μηνύματα προς τον Πρωθυπουργό!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την ενέργεια στον σύνδεσμο των οικολογικών Σχολείων

https://www.ecoschools.gr/news/cop28-perissotera-apo-4000-paidia-stelnoyn-ta-minymata-toys-ston-prothypoyrgo-gia-tin-klimatiki

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας για την εξαιρετική συμμετοχή!

Θεοδώρα Χανδρινού, Εκπαιδευτικός Ζωγράφος – Χαράκτρια 

Συγγραφέας: 
Θεοδώρα Χανδρινού