Διδακτική Επίσκεψη: Ζυθοποιία «Βεργίνα» στην Κομοτηνή

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στον χώρο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης Α.Ε «Βεργίνα» στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή και των τριών τάξεων του σχολείου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών με την ενδιαφέρουσα ιστορία της Ελληνικής αυτής Ζυθοποιίας αλλά και όλα τα στάδια της ζυθοποίησης και τις διαδικασίες παραγωγής της μπύρας «Βεργίνα» και του τσαγιού «TUVUNU». Δόθηκε έτσι, η ευκαιρία οι μαθητές να ενημερωθούν για τις ευεργετικές ιδιότητες κατανάλωσης του τσαγιού και για μια ελληνική μπύρα που παράγεται στον τόπο μας με συμβόλαια που κλείνουν οι αγρότες με την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη Βύνη Θράκης που αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά της μπύρας, την οποία η εταιρεία επεξεργάζεται και έχει τη δυνατότητα να προμηθεύσει και άλλες επιχειρήσεις. Στο τέλος, ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις ζυθοποίησης και παρακολούθησαν τα στάδια παρασκευής της. Η δράση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την αειφορία με τίτλο: «Διατροφή, Περιβάλλον & Υγεία».

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ειρήνη Αμοργιανιώτη ΠΕ02, Ευδοξία Ισηδωρίδου ΠΕ04.04, Γεωργία Τσιροπούλου ΠΕ07.

Στόχος 2: Μηδενική Πείνα

Στόχος 3: Καλή υγεία και ευημερία

Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση

Στόχος 11: Βιώσιμες πόλεις και Κοινότητες

Στόχος 17: Συνεργασία για τους στόχους

Συγγραφέας: 
Irini Amorgianioti