Διεξαγωγή ερωτηματολογίου

Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου η ομάδα έρευνας, έχοντας στόχο να συγκεντρώσει τις απόψεις των μαθητών του σχολείου για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση και τη στάση τους απέναντι στις έννοιες αυτές, συνέταξε ένα ερωτηματολόγιο. Μέσα από τις ερωτήσεις θα συγκεντρώνονταν και οι απόψεις των μαθητών για τη διαμόρφωση του χώρου της αυλής.

Η συγκέντρωση και ομαδοποίηση των αποτελεσμάτων έγινε από την ομάδα καταγραφών. Τα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν έδειξαν την ανάγκη συνεχούς επανάληψης και υπενθύμισης των καλών πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη διάθεση των μαθητών να συμμετέχουν σε προγράμματα καλλωπισμού του αύλειου χώρου του σχολείου.

Τα δεδομένα του ερωτηματολογίου αποτυπώθηκαν σε ραβδογράμματα με βάση το φύλο και την ηλικία και στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι μαθητές των τάξεων όλου του σχολείου από την ομάδα δράσεων, που αποτελείται από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.(στις συνοδευτικές εικόνες αποτυπώνεται ένα μέρος των αποτελεσμάτων κατά φύλο και ηλικία, καθώς και το ερωτηματολόγιο)

Συγγραφέας: 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙ...