Δράσεις ευαισθητοποίησης για λιγότερη ρύπανση - Litter Less Plus

Αποκόμισα γνώσεις και ήταν πηγή έμπνευσης η συμμετοχή μου στην δραστηριότητα για τον εορτασμό των σχολικών επιτευγμάτων στην καμπάνια Litter Less Plus!

https://blogs.sch.gr/arteducate/2023/11/11/draseis-enimerosis-gia-ligoteri-rypansi/

Συμμετέχουμε σε σχολικές δράσεις ευαισθητοποίησης για την μείωση της ρύπανσης στην κοινότητα που ζούμε. Στο 79º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας και το 22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, το σχολικό έτος 2023 – 2024, γίνεται ενημέρωση και βιωματικές δράσεις με τα παιδιά, που οδηγούν σε εικαστικές δημιουργίες σχετικές με το θέμα.

Συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE – Foundation for Environmental Education) και υλοποιούμε καινοτόμο πρόγραμμα στο 22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας με τα «Οικολογικά Σχολεία – eco Schools».

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE – Foundation for Environmental Education) παρουσίασε τα αποτελέσματα της δράσης σε διεθνές επίπεδο «Litter Less Plus: Celebrating our Achievements!», γιορτάζοντας τα επιτεύγματα των Σχολείων, σε διαδικτυακή ημερίδα μέσω ZOOM.

Ήταν σημαντικό θέμα και η συμμετοχή μου έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθώ, να συμμετέχω άμεσα παρακολουθώντας την παρουσίαση των καλύτερων εκπαιδευτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν και να αντλήσω έμπνευση για την ανάπτυξη νέων δράσεων, στο μάθημα των Εικαστικών στην τάξη.

Συγχαρητήρια σε όλους!!

Θεοδώρα Χανδρινού Εκπαιδευτικός Ζωγράφος - Χαράκτρια 

Συγγραφέας: 
Θεοδώρα Χανδρινού