Εκπαιδευτική Ημερίδα

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση μέτρησης του ατομικού αποτυπώματος άνθρακα με τη βοήθεια των μαθητών μας.

Στις 18 Ιανουαρίου 2024. η ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, υλοποίησαν μια διδακτική ημερίδα με θέμα "Το Περιβάλλον σε κρίση.- Η διαμόρφωση οικολογικής συμπεριφοράς επιτακτική ανάγκη."

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Η ενίσχυση της γνώσης και η κατανόηση των αιτιών και των επιπτώσεων του ατομικού αποτυπώματος άνθρακα στη ζωή συνολικά, με στόχο την καλλιέργεια αξιών και στάσεων ζωής που θα συμβάλλουν στον αποτελεσματικό μετριασμό του και θα περιορίσουν την αρνητική πορεία της κλιματικής αλλαγής.

Εισηγητής της ημερίδας ήταν ο Κος Γαϊτατζής Βασίλειος, καθηγητής του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του σχολείου, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Κος Παπαδόπουλος Κίμων , Μηχανολόγος Μηχανικός και ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε θέματα Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών , ο οποίος μίλησε στους μαθητές για το αποτύπωμα άνθρακα και τους δίδαξε τρόπους μείωσης του ατομικού τους αποτυπώματος. 

Την ημερίδα έκλεισε η Κα Σαμιώτη Βιολέτα , καθηγήτρια του Τομέα Ηλεκτρολογίας του σχολείου, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη ένα μήνα πριν την ημερίδα με σκοπό τη διερεύνηση της Περιβαλλοντικής Συνείδησης των μαθητών και των κατοίκων του Δήμου Παγγαίου γενικότερα με στόχο τη σύνταξη έκθεσης η οποία θα παραδοθεί στους Αρμόδιους φορείς. 

 Link ερωτηματολογίου:

Συγγραφέας: 
ViolSam