Έλα και εσύ μαζί για μια όμορφη Αυλή!

Με μεγάλη χαρά ολοκληρώθηκε ένα απο τα δύο σχέδια δράσης της σχολικής μας μονάδας για την σχολική χρονιά 2023-24, που αφορά την υλοποίηση και την αναδιαμόρφωση του αύλειου χώρου του Νηπιαγωγείου μας. Η καλή συνεργασία, η όμορφη διάθεση και η πολλή όρεξη των εκπαιδευτικών του σχολείου, οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που ονειρευόμασταν για το σχολείο μας. Ένα χαρούμενο και πολύχρωμο προαύλιο, όπου τα παιδιά έχουν πολλά ερεθίσματα και ποικίλες ευκαιρίες μάθησης μέσα από διαφορετικά αντικείμενα. Οι νέες προσθήκες στο σχολείο μας: 

  • Χώρος Στάθμευσης για τα ποδήλατα και τα πατίνια μας. Μειώνουμε τα καυσαέρια που προκαλούνται από τα αυτοκίνητα και υιοθετούμε πράσινες περιβαλοντικές συνήθειες. Τα παιδιά παρκάρουν μόνα τους στις ειδικές θέσεις διαγράμμισης, που δημιουργήθηκαν.
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια των κολώνων της πρόσοψης των τάξεων με τις λέξεις: Αειφορία, Σεβασμός, Αλληλεγγύη, Συνεργασία και Καλοσύνη, οι οποίες είναι και μερικές από τις βασικές αρχές του Αειφόρου Σχολείου.
  • Κατασκευή ταϊστρών για τα πουλιά. Με ανακυκλώσιμα υλικά όπως χάρτινα κουτιά, αυγοθήκες και διάφορες μεταλλικές και ξύλινες συσκευασίες, τα παιδιά και οι γονείς δημιούργησαν όμορφες ταίστρες για τα πουλιά τις οποίες τοποθετήσαμε στα δέντρα της αυλής μας. 
  • Κάνω μια αγκαλιά το δέντρο μου. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη για τα δέντρα είναι αληθινή και για αυτό αποφασίσαμε να τους το δείξουμε. Τοποθετήσαμε σε κάθε κορμό μία «αγκαλιά», φτιαγμένη από πολύχρωμα κασκόλ και γάντια/χεράκια, που έφεραν οι μαθητές/τριες στο σχολείο γι αυτό το λόγο.
  • Συνέχιση βαψίματος/ζωγραφικής εξωτερικών τοίχων, με θέμα την τέχνη του Hundertwasser. Παίρνοντας έμπνευση από τα πολύχρωμα ελικοειδή δέντρα και τις ακανόνιστες πολύχρωμες γραμμές του, συνεχίσαμε το έργο που είχαμε ξεκινήσει από πέρυσι, να δίνουμε χρώμα στην καθημερινότητά μας.
  • Κατασκευή υπαίθριας βιβλιοθήκης και γωνιάς ανάγνωσης. Καφασάκια και ξύλινο καρούλι της ΔΕΗ χρειάστηκε μόνο για να φτιάξουμε αυτή την όμορφη "εξωτερική γωνιά" στην αυλή μας. 
  • Ανακατασκευή ξύλινου τοίχου ημερολογίου-καιρού για εξωτερική χρήση, κατά τη συμμετοχή των παιδιών στην υπαίθρια τάξη.
  • Κάλυψη των κάγκελων με τεχνητή πρασινάδα και στολισμός με λουλούδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Zάντες αυτοκινήτων έγιναν λουλούδια γάντια κουζίνας φύλλα,  σκουπόξυλα και κοντάρια όμορφα κοτσάνια.
  • Νερομπερδέματα: Κατασκευή Τοίχων Δράσης με θέμα το νερό: πειράματα νερού, διαδρομές νερού σε παλέτες με σωλήνες αποχέτευσης και σωλήνες air condition.
  • Μουσικομαγειρέματα: Κατασκευή Μουσικού Τοίχου: Αυτοσχέδια μουσικά όργανα κατασκευασμένα από παλιά κουζινικά και άλλα καθημερινά υλικά, στερεώθηκαν πάνω σε βαμμένη παλέτα, δημιουργώντας μία υπαίθρια γωνιά μουσικής.
  • Τοποθέτηση νέων παγκακιών στην αυλή μας.
  • Φύτευση εποχιακών λουλουδιών σε διάφορες γλάστρες από ανακυκλώσιμα και όχι μόνο υλικά. Επιπλέον φυτεύτηκαν νέα λαχανικά στο σχολικό μας κήπο όπως κολοκυθάκια, ντοματίνια, αγγουράκια, φράουλες. 

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις εκπαιδετικούς μας , που αφιέρωσαν πολλές πολλές ώρες για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα για τους μαθητές/τριες μας.

ΤΜΗΜΑ 1 κ. Αγγελική, κ. Ανδριάνα, κ. Κατερίνα, κ. Ναταλία 

ΤΜΗΜΑ 2 κ. Μαριέττα, κ. Άννα

ΤΜΗΜΑ 3 κ. Πηνελόπη, κ. Σωτηρία, κ.Ναταλία, κ. Νίκη

ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ  κ. Χρυσάνθη

-περισσότερα εδώ-> Έλα και εσύ μαζί για μια όμορφη Αυλή

 

Συγγραφέας: 
2nipcholargou