Ένα Παράξενο Διαστημόπλοιο στο Νηπιαγωγείο μας!

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου για την Αειφορία «Οικολογικά Σχολεία» με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η κλιματική κρίση και η αντιμετώπισή της, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Παράξενο Διαστημόπλοιο» που παρουσίασε η ομάδα  διοργάνωσης πρωτότυπων, διαδραστικών παιχνιδιών με σενάριο «Game Travellers».

Νήπια και προνήπια κλήθηκαν να βοηθήσουν τον μυστηριώδη κυβερνήτη του διαστημοπλοίου από τον γαλαξία Μέγα Ανακυκλώσιους που προσγειώθηκε στο νηπιαγωγείο. Μέσα από συνεργατικές διαδικασίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν τελικά να επιλύσουν το πρόβλημα της επισκευής του διαστημοπλοίου για να καταστεί δυνατή η απογείωσή του χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλώσιμα υλικά.   

Τα παιδιά διασκέδασαν παίζοντας και ταυτόχρονα προσέγγισαν τις διάφορες παραμέτρους του θέματος της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υλικών με στόχο την προαγωγή της αειφόρου ανάπτυξης.

Συγγραφέας: 
Ναταλία Βαμβακίδου