Ενημέρωση των μαθητών για τα φυσικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές

7o Γυμνάσιο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων και δύο δράσεων που υλοποιούνται στο σχολείο μας και εντάσσονται στις δραστηριότητες της Εσωτερικής Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, «Πρόληψη και ποιότητα ζωής» και «Πριν το πετάξεις, σκέψου!», παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 ομιλία του Δρ Χαράλαμπου Φασουλά, Εφόρου των Εφοριών Γεωποικιλότητας και Παλαιοντολογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Μ.Φ.Ι.Κ.).

Με αφορμή και τις πρόσφατες καταστροφές που υπέστη η χώρα μας από ακραία καιρικά φαινόμενα, μας μίλησε για τα φυσικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές από τους αρχαιοτάτους χρόνους έως και σήμερα: Σεισμούς, τσουνάμι, πλημμύρες, κεραυνούς. Παρουσίασε τα αίτια, τόνισε τις συνέπειες και υπέδειξε τρόπους προστασίας – αντιμετώπισης.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του κ. Φασουλά και είχαν την ευκαιρία να κάνουν γόνιμο διάλογο μαζί του, να ανταλλάξουν πληροφορίες, να διατυπώσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.

Συγγραφέας: 
ΑΛΕΒΥΖΑΚΗ ΜΕΛΕΤΙΑ