Ένταξη του σχολείου μας στο δίκτυο των Blue Schools της Ευρώπης

Ένταξη του σχολείου μας στο δίκτυο των Blue Schools της Ευρώπης

https://blogs.sch.gr/niprizartri/2024/06/24/entaxi-sto-diktyo-quot-vlue-schools-quot-tis-eyropis/

Επίσημα πλέον με πιστοποίηση,το Νηπιαγωγείο Ριζαριού ,αν και στη μέση του Θεσσαλικού κάμπου ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο European Blue Schools !!!

Officially Blue School για την εκπόνηση του έργου “SEA IS LIFE”

H χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα ως επι το πλείστον . Μπορεί η πόλη μας να είναι μακριά απο τη θάλασσα ,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποκτήσουμε θετικές συμπεριφορές απέναντι της αφού το καλοκαίρι κυρίως όλοι λιγο πολύ την επισκεπτόμαστε. Αν θέλουμε να έχουμε καθαρές ακτές και να κολυμπάμε σε καθαρά νερά ,ειναι στο χέρι μας!

Δεδομένου ότι η συστηματική εκπαίδευση ξεκινά από το Νηπιαγωγείο όπου διαμορφώνονται οι χαρακτήρες των παιδιών, είναι σημαντικό να διδάξουμε τη βιωσιμότητα των ωκεανών στα μικρά παιδιά και να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική τους συνείδηση, ώστε να αλλάξει η συμπεριφορά των μαθητών, της οικογένειας, της τοπικής και ευρύτερης κοινότητας.

Γιατί πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε και λειτουργούμε σε αυτόν τον πλανήτη για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά του για τις μελλοντικές γενιές, ξεκινώντας από τα μικρά παιδιά και επενδύοντας σε αυτά .

Μπορείτε να δείτε ενδεικτικές δραστηριότητες στον παρακάτω σύνδεσμο

https://drive.google.com/file/d/1_ifszRwhQnu0NAc__4rFNIPNXKDeDCMo/view?usp=drive_link

Συγγραφέας: 
Anna Magkiosi