Επίσκεψη σε φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας & Βιώσιμης Κινητικότητας Ρόδου

Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών/μαθητριών των τμημάτων Δ΄ Γυμνασίου και Β’, Γ’ και Δ’ Λυκείου, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου, τα οποία επισκέφτηκαν τη Νέα Μαρίνα Ρόδου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του 1ου Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας & Βιώσιμης Κινητικότητας Ρόδου, με τίτλο «Ασφαλείς & Βιώσιμες Μετακινήσεις για Όλους».

Οι μαθητές/-τρίες μας, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες, όπως οδήγηση διαφόρων τύπων οχημάτων μέσω ειδικών προσομοιωτών, τη συμμετοχή τους σε προσομοιωτή τόσο ανατροπής όσο και πρόσκρουσης αυτοκινήτου αλλά και δοκιμασίες χρόνου αντίδρασης οδηγού.

Επίσης, με τη χρήση ειδικών γυαλιών προσομοίωσης οδήγησης, οι μαθητές/-τρίες του σχολείου μας, κλήθηκαν να οδηγήσουν υπό την επήρεια μέθης ή κούρασης ενώ το παρόν στην δράση έδωσε και η ΕΥΘΥΤΑ, όπου μας μίλησαν για την ασφαλή οδήγηση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές της εκδήλωσης για τη δράση τους και για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές/-τρίες μας, μέσα από αυτή.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...