Επίσκεψη στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ρόδου

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές της Γ και Δ γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου επισκέφτηκαν το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ρόδου, στα πλαίσια των μαθημάτων του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Με χαρά, οι μαθητές του Λυκείου του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, καθώς και οι μαθήτριες της ειδικότητας Αισθητικής, υποδέχθηκαν τους μικρούς τους φίλους και τους ξενάγησαν στους χώρους των εργαστηρίων τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μεγαλύτεροι μαθητές παρουσίασαν τον εξοπλισμό και διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούν κατά τα εργαστηριακά τους μαθήματά. Ανέδειξαν τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούν τα εργαλεία και τα υλικά για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων τους, προσφέροντας παραδείγματα από την πρακτική τους εμπειρία.

Συνολικά, η επίσκεψη είχε διπλά οφέλη καθώς αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική εμπειρία για τους μαθητές του γυμνασίου, προσφέροντας τους ένα βαθύτερο εικονικό απόσπασμα των επαγγελματικών τους προοπτικών και ενθαρρύνοντάς τους να εξερευνήσουν περισσότερο στο μέλλον.

Επίσης για τους μαθητές του Λυκείου ενισχύθηκε η δεξιότητα τους να επικοινωνούν και να παρουσιάζουν πληροφορίες με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση. Επίσης, κατάλαβαν τη σημασία της ομαδικής εργασίας και της συνεργασίας στην επίτευξη κοινών στόχων.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...