Επίσκεψη στον κήπο του ιδρύματος Marc de Montalembert

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, οι μαθητές της Β και Δ λυκείου του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου είχαν μια μοναδική εμπειρία επισκεπτόμενοι τον κήπο του ιδρύματος Marc de Montalembert, που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης. Ο κος Παναγιώτης Στάθης, ο γεωπόνος που είναι υπεύθυνος για τον κήπο, μας υποδέχτηκε με θερμότητα και μας μετέφερε την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτόν τον μαγευτικό χώρο και την οικογένεια Montelembert.

Ο «Marc’s garden» αντιπροσωπεύει έναν κήπο μνήμης και ελπίδας, σύμβολο αναγέννησης. Τοποθετημένος ανάμεσα στα τείχη της παλιάς πόλης της Ρόδου, εκτείνεται από το βυζαντινό παρεκκλήσι του Αγίου Μάρκου έως τη Μονή του Αγίου Γεωργίου. Ο κήπος αυτός εμπνέεται από βυζαντινούς, μεσαιωνικούς και οθωμανικούς κήπους, με γεωμετρικές μορφές και αρωματικά φυτά, και είναι ένας χώρος που πλαισιώνεται όμορφα από το στοιχείο του νερού .

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, ο κος Παναγιώτης μας ξενάγησε στον κήπο, εμπλουτίζοντας την εμπειρία μας με αφηγήσεις από την αρχαία ελληνική μυθολογία που συνδέονται με τα φυτά του κήπου.

Η ζεστή φιλοξενία και η αξέχαστη εμπειρία στον κήπο άφησαν στους μαθητές ανεξίτηλες εντυπώσεις και τους προσέφεραν μια νέα, ενδιαφέρουσα προοπτική για το μέλλον τους.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...