Επίσκεψη στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας

Επίσκεψη στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας

https://blogs.sch.gr/niprizartri/2024/04/20/4092/

Επίσκεψη στο βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας

Σίγουρα το να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο τα βοηθάει να αντιληφθούν καλύτερα το περιβάλλον γύρω τους αλλά και κάποιες διεργασίες που είναι απαραίτητες για ένα καθαρότερο και βιώσιμο περιβάλλον.

  

Έτσι χθες επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής μας ( βιολογικό καθαρισμό ) που εδρεύει στο χωριό μας ,το Ριζαριό για να μάθουμε τη διαδικασία καθαρισμού του νερού και τη μετατροπή των λυμάτων σε καθαρό νερό, που βέβαια δεν πίνεται αλλά έχει άλλες χρήσεις.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον μηχανολόγο -μηχανικό κ Νίκο Αναγνώστου ,υπεύθυνο των εγκαταστάσεων και το προσωπικό που μας υποδέχτηκαν με χαρά και μας ξενάγησαν στον χώρο.

  

Ο κ Αναγνώστου αφού μας καλωσόρισε πρώτα στο γραφείο του και μας εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο τι είναι τα λύματα μας συνόδευσε ο ίδιος στον περιβάλλοντα χώρο ,εξηγώντας τα στάδια καθαρισμού των λυμάτων και της μετατροπής τους σε καθαρό νερό και όχι μόνο. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών και δέχτηκε με προθυμία την πρόσκληση μας να επισκεφτεί το σχολείο μας για να μας πει περισσότερα.!

Τα παιδιά μετέφεραν τις εντυπώσεις τους στα μικρότερους συμμαθητές τους και επιδόθηκαν σε ζωγραφιές!

Ευχαριστούμε επίσης την εξαιρετικά δραστήρια πρόεδρο του συλλόγου του Νηπιαγωγείου μας και μητέρα νηπίου κ Νταλιάνη -Ντατσίκοβα Ευγενία για τη βοήθεια που μας προσέφερε, συνοδεύοντας τα παιδιά κατά την επίσκεψή μας .

  

Και για την ιστορία…

Τα νερά που προέρχονται από διάφορες διαδικασίες βιολογικού καθαρισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τομείς, ανάλογα με την ποιότητά τους και τον τρόπο επεξεργασίας. Ορισμένες εφαρμογές περιλαμβάνουν:

Άρδευση γεωργικών καλλιεργειών: Τα νερά που έχουν υποστεί επεξεργασία από βιολογικούς καθαρισμούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άρδευση γεωργικών καλλιεργειών, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση του εδάφους και στη μείωση της χρήσης φρέσκου νερού.

Αναπλήρωση υδάτων: Σε ορισμένες περιοχές, τα νερά από βιολογικούς καθαρισμούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση υδάτων σε ρυάκια, ποτάμια ή λίμνες.

Βιομηχανικές διεργασίες: Σε ορισμένες βιομηχανικές διεργασίες, τα νερά από βιολογικούς καθαρισμούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως ψύξη ή διαδικασίες καθαρισμού στη βιομηχανία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ποιότητα του νερού μετά τον βιολογικό καθαρισμό πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι είναι κατάλληλη για την εν λόγω εφαρμογή και ότι δεν θα προκαλέσει προβλήματα υγείας ή περιβαλλοντικής ρύπανσης.

 

Συγγραφέας: 
Anna Magkiosi