Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Μέγα Λιμνιώνα

καθαρισμός παραλίας

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας με τους δασκάλους τους κ. Αντώνη Γκιούλη, κ. Κοσμά Μανέ και κ. Ασπασία Ματθαίου πραγματοποίησαν βιωματική δράση εθελοντικού καθαρισμού της παραλίας του Μέγα Λιμνιώνα σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Καθαρισμού Θαλασσών International Coastal Cleanup 2024 του διεθνούς οργανισμού Ocean Conservancy.

Παράλληλα το σχολείο μας «υιοθέτησε» την παραλία του Μέγα Λιμνιώνα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα παρακολούθησης παράκτιας ρύπανσης του WWF Ελλάς, που βασίζεται στο πρόγραμμα “Adopt a beach” του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ) και των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP).

Η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιες βιωματικές δράσεις τα μετατρέπει από απλούς θεατές σε εν δυνάμει «προστάτες» των θαλάσσιων ακτών. Οι μαθητές αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και αλλάζουν συνήθειες, μεταδίδοντας το μήνυμα για την προστασία των θαλασσών μας. Τέλος, η ενεργή συμμετοχή των μαθητών σε ένα πρόγραμμα «επιστήμης πολιτών» (citizens’ science) στοχεύει στην μείωση της πλαστικής ρύπανσης και των επιπτώσεων που επιφέρει στη θάλασσα και τον ίδιο τον πλανήτη.

Συγγραφέας: 
aspamatt