Φροντίσαμε μεταξοσκώληκες

Στις αρχές Απριλίου του 2024,έγινε μια ευγενική προσφορά αυγών μεταξοσκώληκα στο σχολείο μας. Οι μαθητές του Α2 Γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον κύκλο ζωής αυτών των μοναδικών πλασμάτων και τις ανάγκες τους.

Η εμπειρία ξεκίνησε με τα μικρά αυγά, τα οποία γρήγορα εκκολάφθηκαν σε μικρούς μεταξοσκώληκες. Οι μαθητές, γεμάτοι περιέργεια, παρατήρησαν την εξέλιξή τους μέρα με τη μέρα . Είδαν τους μεταξοσκώληκες να μεγαλώνουν και να τρώνε τα φύλλα της μουριάς, προσφέροντας τους την απαραίτητη τροφή για να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους. Όταν οι μεταξοσκώληκες έφτασαν στο στάδιο της χρυσαλίδας, οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό. Ήταν εντυπωσιακό να βλέπουν πώς τα μικρά σκουλήκια μεταμορφώνονταν σταδιακά σε πεταλούδες. Η κορύφωση της εμπειρίας ήρθε στο τέλος του Μαΐου, όταν οι πεταλούδες εκκολάφθηκαν και ξεκίνησαν να γεννάνε νέα αυγά.

Οι μαθητές μας ένιωσαν μεγάλη χαρά που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν αυτόν τον κύκλο ζωής από την αρχή έως το τέλος. Κατάλαβαν τη σημασία της υπομονής και της φροντίδας, καθώς και την ομορφιά της εξέλιξης και της αναγέννησης στη φύση.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...