Φτιάξαμε δικά μας μελεκούνια

Τη Πέμπτη 12 Απριλίου 2024 επισκέφτηκε στο σχολείο μας η κα @Kefala Stella Στέλλα Κεφαλά, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Μελένια - - Μελένια, Παραδοσιακά Γλυκά Και Αρτοποιήματα -- για να παρασκευάσουν και να δοκιμάσουν μαζί με τους μαθητές της Δ’ Λυκείου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, τα γνωστά σε όλους μας, μελεκούνια.

Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο «Σχεδιάζοντας το Μέλλον μου», όπου οι μαθητές της Δ’ Λυκείου μαθαίνουν διάφορα επαγγελματικά αντικείμενα. Η κα Στέλλα μας μίλησε για το τοπικό αυτό γλύκισμα, μας μοίρασε απλόχερα τη συνταγή, τις τεχνικές και τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζει καθημερινά τόσα και τόσα γλυκά εδέσματα στο εργαστήρι της και εν συνεχεία αφού μύρισε όλο το σχολείο μας, καβουρδισμένο σουσάμι και μέλι, γευτήκαμε μαθητές/ριες καθώς και το προσωπικό του σχολείου μας, τα μελεκούνια που φτιάξαμε.

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Κεφαλά Στέλλα για την επίσκεψη της στο σχολείο μας και ανανεώνουμε ήδη το ραντεβού μας, για τις επόμενες δημιουργίες που συζητήσαμε πως θα θέλαμε να μάθουμε να παρασκευάζουμε.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...