Γιορτάζοντας την ημέρα της γης!

Γιορτάζοντας την ημέρα της γής (22 Απριλίου 2024)

https://blogs.sch.gr/niprizartri/2024/05/05/giortazontas-tin-imera-tis-gis-22-aprilioy-2024/

Γιορτάζοντας  την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» στις 22 Απριλίου 2024 ,τα παιδιά άμαθαν για τον πλανήτη μας, τη γη μας ,έμαθαν για τις αιτίες που την απειλούν με καταστορφή και γιατί χρειάζεται την προστασία μας .

Η γή δεν μας ανήκει ουτε ειμαστε οι μόνοι κάτοικοί της ,Θα πρέπει να σεβόμαστε το μέρος που μας φιλοξενεί.

Στη συνέχεια  έφτιαξαν όμορφες ζωγραφιές  και συμφώνησαν να αναλάβουν δράση για έναν πλανήτη πιο πράσινο και πιο καθαρό.Συμμετείχαμε σε καθαρισμό του πάρκου του χωριού μας και φυτέψαμε δέντρα για περισσότερο πράσινο στην αυλή του σχολείου μας.

Η παγκόσμια ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου και 22 Απριλίου σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Δεύτερη παγκόσμια ημέρα της γης ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως μία ημέρα ενημέρωσης του κοινού. Μέχρι σήμερα γιορτάζονται και οι δύο ημέρες.

Η γιορτή στις 20 Μαρτίου επικεντρώνεται στην συλλογικότητα και στην ειρήνη στην Γη, ενώ η γιορτή στις 22 Απριλίου, έχει ως κύριο θέμα την ενημέρωση του κόσμου για τα προβλήματα του Πλανήτη.

Ιδιαίτερα φέτος, η ημέρα αυτή, αποκτά κομβική σημασία καθώς έχει θέμα: «Ο πλανήτης εναντίον των πλαστικών» και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των ρύπων από τα πλαστικά στην υγεία του ανθρώπου και του πλανήτη. Ο εφιάλτης των μικροπλαστικών ελλοχεύει σήμερα και είναι πιο απειλητικός παρά ποτέ.

 

Συγγραφέας: 
Anna Magkiosi