Το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου σε..μονοπάτια βοτάνων του ΚΠΕ Μακρυνίτσας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μακρυνίτσας πραγματοποίησε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 η Περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, συνοδευόμενη από τις καθηγήτριες Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία, Μπάκα Κατερίνα και Θεοχάρη Κωνσταντίνα.

Η επίσκεψη των 38 μαθητών και μαθητριών της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου έγινε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα «Τα βότανα». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα με το συντονισμό και την εποπτεία των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν το ΚΠΕ Μακρυνίτσας.

Το πρόγραμμα έγινε με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης, με δραστηριότητες πεδίου που προωθούν την ενεργό συμμετοχή των μαθητών. Συγκεκριμένα στο κτήριο που στεγάζεται το ΚΠΕ έγινε ενημέρωση σε όλους τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και τον τρόπο συλλογής και συντήρησής τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα τοπικά βότανα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Μετά την παρουσίαση του θεωρητικού σκέλους του προγράμματος ακολούθησαν πεζοπορικές διαδρομές και η μελέτη των βοτάνων στα μονοπάτια της Μακρυνίτσας. Σε κάθε βήμα οι μαθητές/τριες έβρισκαν βότανα, τα οποία παρατηρούσαν και αναγνώριζαν.

Το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου σε… μονοπάτια βοτάνων του ΚΠΕ Μακρυνίτσας https://e-thessalia.gr/?p=843583

https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/1050786/to-gymnasio-neas-agchia...

Συγγραφέας: 
Triantafyllopoulou P