Χελιδονίσματα - σουρεαλιστικά ταξίδια και συνεργασίες

Τα παιδιά όλων των τάξεων από το 22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας συμμετείχαν στις Ανοιξιάτικες δράσεις μας!

Κάναμε τα δικά μας σουρεαλιστικά ταξίδια μέσα από την τέχνη και είχαμε επαφές με Σχολεία από την Ελλάδα και άλλες χώρες, μέσω των καινοτόμων μας προγραμμάτων και eTwinning «Let love grow from west to Easter» με υπεύθυνη Εκπαιδευτικό Εικαστικών κ. Θεοδώρα Χανδρινού. Το καλωσόρισμα έγινε με εικαστικό τρόπο, με συνεργασίες μεταξύ Σχολείων από την Ελλάδα (79º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, 1º Γυμνάσιο Μαρκόπουλου) και το εξωτερικό (Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Ουκρανία) όπου ανταλλάξαμε ευχητήριες κάρτες, ζωγραφιές και χελιδόνια που μετέφεραν σπόρους τους οποίους φυτέψαμε στον σχολικό μας κήπο!

Χαρήκαμε με την δημιουργία  έργων ζωγραφικής με διαφορετικά υλικά και τεχνικές, με  τρισδιάστατων κατασκευών  που παρουσιάσαμε στο Σχολείο μας, παίξαμε με αυτές και διασκεδάσαμε!

 https://www.slideshare.net/slideshow/ss-8fa3/267736618

«Χελιδονίσματα» με δράσεις χαράς και συμπερίληψης υλοποιήθηκαν από όλους τους Εκπαιδευτικούς στο Σχολείο μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τα «Σχολεία για όλους». Έγιναν δραστηριότητες εκτός του Σχολικού χώρου που έδωσαν ιδιαίτερη χαρά στα παιδιά! Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια του Σχολείου μας κ.Κωνσταντίνα Μποζονέλου! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!! Θεοδώρα Χανδρινού.

 

Συγγραφέας: 
Θεοδώρα Χανδρινού