Ημέρα δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Παραδεισίου

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, οι μαθητές του Α2 γυμνασίου και Δ Λυκείου Φυτικής Παραγωγής του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ΕΠΑΛ Παραδεισίου, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση για μια μέρα γεμάτη δράσεις.

Παρέα σε αυτή την δημιουργική μέρα, μας έκαναν και ομάδα μαθητών του γυμνασίου Παραδεισίου, του οποίους συνόδευε η κα Μαρίζα Παπανικολάου, εκπαιδευτικός φιλόλογος του τμήματος ένταξης.

Η ημέρα ξεκίνησε με μια δραστηριότητα παρασκευής πασχαλινών λαμπάδων, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να συνεργαστούν σε ομάδες.

Στη συνέχεια, φτιάχτηκαν γλαστράκια και φυτεύτηκαν λουλούδια στα παρτεράκια του σχολείου, δημιουργώντας ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα στην αυλή του σχολείου του ΕΠΑΛ ενθαρρύνοντας τη φροντίδα της φύσης. Τα παιδιά απέκτησαν γνώσεις σχετικά με τη φύτευση και τη φροντίδα των φυτών, ενώ ενισχύθηκε η αίσθηση της ευθύνης προς το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια αυτής της υπέροχης ημέρας, ενισχύθηκε η αίσθηση της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των τριών σχολείων. Μέσω της κοινής δράσης και της συνεργασίας, οι μαθητές ανακάλυψαν τη σημασία της αμοιβαίας κατανόησης και της συνεργατικότητας για την επίτευξη κοινών στόχων.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...