Ημέρα Περιβάλλοντος Δήμου Εορδαίας 2024

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν στην Ημέρα Περιβάλλοντος του Δήμου Εορδαίας.
Οι μαθητές παρουσίασαν του 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης σε όλους του συμμετέχοντες. Οι στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε ένα κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα, και σε έναν υγιή πλανήτη. Η συνάντηση Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών/τριών συνέβαλλε στην προαγωγή και προβολή των 17 στόχων της Παγκόσμιας Αντζέντας του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Οι μαθητές των σχολείων παρουσίασαν απλές δραστηριότητες που αφορούσαν την κλιματική αλλαγή, την μείωση των απορριμμάτων, τη βιωσιμότητα των τροφίμων, την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα, και προτάσεις για τη διατήρηση του περιβάλλοντος καθαρό και πράσινο καθώς και τη διατήρηση της υγείας μέσα από το χορό και τη σωματική άσκηση.    Ο δρόμος προς την αειφορία είναι προτεραιότητα όλων μας αν θέλουμε να ζούμε σε έναν πράσινο και υγιή πλανήτη και να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Εορδαίας για την όμορφη εμπειρία που μας χάρισε την Ημέρα Περιβάλλοντος και την προσφορά των φυτών τα οποία οι μαθητές/τριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής φύτεψαν στα παρτέρια του Δημοτικών Αγίου Χριστοφόρου και Καρυοχωρίου, Ειδικού Εργαστηρίου Πτολεμαΐδας και στον κήπο του κυρ-Γιάννη που τους μύησε τους στην Τέχνη της Κηπουρικής!

https://www.youtube.com/watch?v=SZU4LPibZyU

Δημοσιευμένο: https://e-ptolemeos.gr/symmetochi-tou-1ou-dimotikou-scholeiou-agias-paraskevis-stin-imera-perivallontos-dimou-eordaias-grafei-i-n-magkou

 

 

Συγγραφέας: 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΓΚΟΥ