Καλλιεργητικές φροντίδες στον κήπο του σχολείου μας

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος είναι από την αρχή της χρονιάς πολύ απασχολημένοι με τις δραστηριότητές τους στον κήπο και το θερμοκήπιο για τα εργαστηριακά τους μαθήαμτα. Ξεκινώντας με την επεξεργασία του εδάφους, χρησιμοποίησαν τα κατάλληλα μηχανήματα όπως φρέζες και τσάπες και στη συνέχεια φύτεψαν τα φυτά τους . Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα φρόντιζαν και τα περιποιούνταν, αφαιρώντας ζιζάνια και ποτίζοντάς τα.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, ήταν η μεγάλη στιγμή για τους μαθητές, καθώς έκαναν την πρώτη τους συγκομιδή. Ραπανάκια, μαρουλάκια, κρεμμυδάκια, μπρόκολα, κουνουπίδια, σπανάκι, μαϊντανός, πατζαράκια και πολλά άλλα κηπευτικά γέμισαν τις σακουλίτσες των μαθητών, οι οποίοι ανυπομονούσαν να τα δοκιμάσουν στα σπίτια τους.

Παρά την κούραση τους, οι μαθητές ανταμείφθηκαν με την επιτυχία της συγκομιδής τους. Αυτή η εμπειρία τους χάρισε μια αίσθηση ικανοποίησης και επιτυχίας, προσφέροντας τους ένα σημαντικό μάθημα για τη σημασία της εργατικότητας και της αφοσίωσης

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...