Καθαρισμός Πάρκου με τη συμμετοχή των γονέων

Μία απίστευτη δράση διοργανώθηκε από τους μαθητές/τριες του Δ' 1 τμήματος και τους γονείς τους. Την Τετάρτη το απόγευμα μαζευτήκαμε στο Πάρκο του Γουδέ,ένα πανέμορφο πάρκο στη δυτική είσοδο της πόλης μας.

Αρχικά, οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τον τρόπο που θα παίζαμε το παιχνίδι κρυμμένων σκουπιδιών. Οι μαθητές/ τριες και οι γονείς τους χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, η κάθε ομάδα είχε ένα χρώμα και έναν αριθμό. Σε κάθε ομάδα δόθηκε ένας χάρτης, μια κάτοψη του πάρκου όπου ανάλογα με την  ομάδα είχε διαφορετικό χρώμα. Πάνω στον χάρτη ήταν σημειωμένα τα σημεία που είχαν τοποθετηθεί από εμένα ανακυκλώσιμα σκουπίδια που πάνω τους έφεραν κάποιο μήνυμα. Οι ομάδες έπρεπε να φορέσουν γάντια, να πάρουν μαζί τους σακούλες σκουπιδιών, να βοηθήσουν στον καθαρισμό του πάρκου και να αναζητήσουν τα "κρυμμένα" σκουπίδια. Η κάθε ομάδα θα έπρεπε να αναζητήσει τέσσερα σκουπίδια με κρυμμένο μήνυμα και να προσπαθήσει να λύσει τον γρίφο που είχε περιβαλλοντικό περιεχόμενο (π.χ. Δεν υπάρχει χωρίς νερό, ζωή κ.τ.λ.). 

Όλες οι ομάδες κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την αποστολή και μετά από λίγη ώρα επέστρεψαν με τις σακούλες σχεδόν γεμάτες από σκουπίδια και με τα "κρυμμένα" σημειώματα στο χέρι απαντημένα. Καλό θα ήταν να σημειώσουμε πως σε κάθε μήνυμα είχαν τοποθετηθεί εξαρχής βελάκια πάνω στους χαρακτήρες που θα μας βοηθούσαν να συμπληρώσουμε το κεντρικό χαρτόνι με ένα κοινό μήνυμα από όλες τις ομάδες. Οι ομάδες με τη βοήθεια των οδηγιών αποκωδικοποίησαν τις απαντήσεις τους και συμπλήρωσαν το μήνυμα "Μαζί μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη!!!".

Στη συνέχεια, η κάθε ομάδα δημιούργησε μια αφίσα με θέμα τη διαχείριση σκουπιδιών και διαλέγοντας μερικά σκουπίδια από τον κάδο ανακύκλωσης της τάξης μας οι ομάδες δημιούργησαν εικαστικά έργα. Τέλος, θέλοντας να περάσουμε το μήνυμα ότι χρησιμοποιούμε όσες περισσότερες φορές γίνεται ένα σκουπίδι πριν το πετάξουμε δημιουργήσαμε και παίξαμε παιχνίδια σκυταλοδρομίας, δημιουργία πύργου και γκρέμισμά του (bowling), ποδόσφαιρό και άλλα. Γιατί φέτος το καλοκαίρι παίζουμε με ότι έχουμε στο σπίτι μας!!!!

Ήταν μια απίστευτα διασκεδαστική και μοναδική εμπειρία για όλους μας!

 

 

Συγγραφέας: 
atha.rous