Κόψιμο άρρωστων- επικίνδυνων δέντρων στην αυλή του σχολείου

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές της Δ Λυκείου Φυτικής Παραγωγής του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος , του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, στο πλαίσιο προγράμματος συνεκπαίδευσης με τη Γ Λυκείου Φυτικής Παραγωγής του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, στο μάθημα «Αρδεύσεις καλλιεργειών» συμμετείχαν σε ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο.

Με τη βοήθεια του Γεωπόνου του ΕΠΑΛ  έγινε λεπτομερής παρουσίαση δύο αλυσοπρίονων ενός ηλεκτροκίνητου και ενός βενζινοκίνητου, εξηγώντας τους τις διαφορές στη λειτουργία τους, τα πλεονεκτήματα κάθε είδους καθώς και τους κανόνες ασφάλειας κατά τη χρήση τους.

Ακόμα οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία συναρμολόγησης ενός ηλεκτροκίνητου αλυσοπρίονου από την αρχή, με το κο Κίμωνα να εξηγεί κάθε βήμα και να απαντάει στις ερωτήσεις τους. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα στιγμή του εργαστηρίου ήταν η επίδειξη κοπής ενός άρρωστου δέντρου που βρίσκοντας στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Από αυτό το μάθημα, τα παιδιά απέκτησαν πρακτικές δεξιότητες στη χρήση των αλυσοπρίονων και κατανόησαν τη σημασία της συντήρησης των μηχανημάτων. Επιπλέον, εκτός από την εκπαιδευτική τους πλευρά, ανέπτυξαν επίσης ευαισθησία στα περιβαλλοντικά θέματα και κατανόησαν τη σημασία της φροντίδας των δέντρων για τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...