Μουσείο Κλιματικής Αλλαγής

Για την παρουσίαση των δράσεων των προγραμμάτων με τα οποία συμμετέχει το σχολείο μας στο Δίκτυο, οι μαθητές σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές δημιούργησαν ένα  «Μουσείο Κλιματικής Αλλαγής»,  στην αίθουσα Φυσικών Επιστημών του σχολείου. Το Μουσείο επισκέφτηκαν δεκάδες μαθητές κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεση μαθητικών δημιουργιών του σχολείου,  στα μέσα Απριλίου 2024.

    Στα εκθέματα συμπεριλήφθηκαν κοστούμια της θεατρικής παράστασης του σχολείου μας «Ένα ζευγάρι φτερά, παρακαλώ» από ανακυκλωμένα υλικά: μάσκες, σακούλες απορριμμάτων, σακούλες από πατατάκια,  χαρτί υγείας, χαρτί από περιοδικά και εφημερίδες κ.τ.λ, που ανακατασκεύασαν οι μαθητές φέτος. Επίσης,      οι μαθητές με την καθοδήγηση της κ. Κόγιας Μαρία κατασκεύασαν αντικείμενα γραφείου, γλάστρες, δοχείο θερμού, φτυάρια καθώς και κάρτες από πλαστικά μπουκάλια, μπουκάλια απορρυπαντικών, κουτιά από πατατάκια και καπάκια. Ακόμη,

οι μαθητές έφτιαξαν τέσσερα κολλάζ, με θέμα το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας. Είχε προηγηθεί προβολή ταινιών, βίντεο και ντοκιμαντέρ και ανάγνωση άρθρων σχετικών με το θέμα από εφημερίδες και περιοδικά.

     Σκοπός της  δράσης μας ήταν η ενίσχυση της βιωματικής μάθησης και  ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα κλιματικής αλλαγή και η ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Συγγραφέας: 
Γεωργία Γερακάκη