Το νερό στην πόλη- Zero Drop Schimatari

Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για ένα Αειφόρο Σχολείο υλοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θωμά Βοιωτίας περιβαλλοντικό πρόγραμμα με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την αλλαγή της στάσης για το νερό. Η περιβαλλοντική δράση υλοποιήθηκε από εμψυχωτές του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον & την Αειφορία (MEdlES) και εντάσσεται στο πρόγραμμα "Zero Drop Schimatari" που διενεργείται από τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partneship-Mediterranean (GWP-Med)  σε συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας. 

Οι μαθητές μέσα από βιωματικές δραστηριότητες ενημερώθηκαν για τον υδρολογικό κύκλο και την κλιματική αλλαγή, γνώρισαν τους συμβατούς και μη-συμβατούς υδάτινους πόρους της περιοχής και ανακάλυψαν τρόπους εξοικονόμησης νερού με τεχνικές παρεμβάσεις επισημαίνοντας τα οφέλη της ορθής διαχείρισης στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, ως υπεύθυνοι πολίτες και μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του Σχολείου "Οικοδιασώστες", ανέλαβαν τη διάχυση βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση του νερού και αποφάσισαν να μεταφέρουν τα "περιβαλλοντικά μηνύματα" στους συμμαθητές τους, στην οικογένειά τους και στην τοπική κοινωνία. 

Ας τους ακούσουμε! Ας τους εμπιστευτούμε! 

Συγγραφέας: 
dimagthoma