Ο ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

O ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Οικολογικά σχολεία οι μαθητές /τριες της Δ΄ τάξης κατόπιν διαλογικής συζήτησης δημιούργησαν σε μορφή αφίσας τον Οικοκώδικα του Σχολείου μας. Μια σειρά οδηγιών/κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς με στόχο την αειφορία. Με τον οικοκώδικα οι μαθητές/τριες  δεσμεύτηκαν ως “Προστάτες του περιβάλλοντος” να καταβάλλουν συλλογική προσπάθεια  για τον σκοπό αυτό.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες  της Στ’ τάξης ανέλαβαν να ενημερώσουν τη σχολική κοινότητα για τον Οικοκώδικα μέσω διαμοιρασμού έντυπου υλικού στους μαθητές/τριες όλων των τάξεων, αλλά και μέσω παρουσίασης του Οικοκώδικα στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η παρουσίαση του Οικοκώδικα από τους μαθητές/τρίες παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στην τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα " Στο Νησί"

Στόχος της εν λόγω δράσης είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών μας,  αλλά και η διάχυση των ιδεών και των πρακτικών οικολογικής συμπεριφοράς μέσω του διαμοιρασμού  της αφίσας και του «Οικοκώδικα

Συγγραφέας: 
Ειρήνη Μουτζούρη