Οut Door Classroom Day 2023

Οut Door Classroom Day 2023

https://blogs.sch.gr/niprizartri/2023/11/03/3725/

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ριζαρίου έλαβαν μέρος στην Ημέρα Υπαίθριας Τάξης με πολλές δραστηριότητες που τα ίδια επέλεξαν και υλοποίησανστην όμορφη αυλή του σχολείου μας.Παιχνίδια που προάγουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και κάνουν τα παιδιά να νιώθουν ελεύθερα και χαρούμενα!

Οι Outdoor Classroom Days είναι ένα παγκόσμιο κίνημα για να κάνει τον χρόνο παραμονής και παιχνιδιού σε εξωτερικούς χώρους, μέρος της ημέρας κάθε παιδιού.Σε δύο ημέρες δράσης κάθε χρόνο, οι δάσκαλοι βγάζουν τα παιδιά σε εξωτερικούς χώρους για να παίξουν και να μάθουν.

Όλο το χρόνο, η κοινότητα Outdoor Classroom Day εκστρατεύει για περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κάθε μέρα.

Καθώς η εκπαίδευση κατευθύνεται όλο και περισσότερο προς τη μάθηση μέσω της τεχνολογίας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε γιατί η μάθηση εκτός οθόνης είναι ωφέλιμη για τους μαθητές. Η μάθηση έξω υποστηρίζει τη δημιουργικότητα και την επίλυση προβλημάτων στους μαθητές, ενισχύει τις γνωστικές ικανότητες και βελτιώνει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Τα παιδιά περνούν λιγότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους από ποτέ και αυτό επηρεάζει την υγεία, την ευημερία και την ανάπτυξή τους. Ο χρόνος σε εξωτερικούς χώρους  την Ημέρα της Υπαίθριας Τάξης και κάθε μέρα ,θα κάνει τα παιδιά πιο χαρούμενα και υγιή, καθώς και θα τα εξοπλίσει με τις δεξιότητες που χρειάζονται για τη ζωή.Ο σχηματισμός σχέσεων που βασίζεται στη φύση, είναι επίσης πιο φυσικός για τους μαθητές όλων των επιπέδων αλλά κυρίως για μικρά παιδιά ,καθώς βιώνουν κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μακριά από μια οθόνη.  

Οι φυσικές περιοχές, όπως τα δάση, οι μεγάλοι κήποι ή τα πάρκα βιοποικιλότητας, μπορούν και πρέπει να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εξερεύνηση και ανακάλυψη σε διαφορετικές εποχές του χρόνου.Η φιλοσοφία αυτού του μοντέλου μάθησης :Εάν ένα ήθος φροντίδας και σεβασμού για αυτούς τους  χώρους καλλιεργείται εντός της επίσημης ώρας του μαθήματος, τότε τα παιδιά θα σέβονται και θα εκτιμούν τη φύση γύρω τους ανά πάσα στιγμή. Ας δώσουμε στα παιδιά αυτή την ευκαιρία λοιπόν!

Συγγραφέας: 
Anna Magkiosi